Tekst Op Het Scherm Weergeven

Inhoudsopgave:

Tekst Op Het Scherm Weergeven
Tekst Op Het Scherm Weergeven

Video: Tekst Op Het Scherm Weergeven

Video: Tekst Op Het Scherm Weergeven
Video: Arend on text 2024, Mei
Anonim

Het eenvoudigste programma is een tekstweergaveprogramma. In principe maken de meeste leerlingen er kennis mee met programmeertalen. Zelf schrijven is vrij eenvoudig, het belangrijkste is om de compiler-interface en de basisprincipes van de programmeertaal te begrijpen.

Tekst op het scherm weergeven
Tekst op het scherm weergeven

Noodzakelijk

Qt-SDK

instructies:

Stap 1

Download een willekeurig compileerprogramma naar uw computer. Het is het beste om bekende programma's te gebruiken, zoals bijvoorbeeld Nokia Qt SDK, omdat deze de meest intuïtieve interface heeft en handiger is voor beginnende gebruikers. Download het van de officiële site en verwar het in geen geval met Qt-Creator. Installeer de compiler op uw computer en voer deze uit.

Stap 2

Kies ervoor om een project met de naam Hello World te maken. Klik hiervoor op Project maken in de rechterbenedenhoek en selecteer het type toepassing in het nieuwe venster dat verschijnt. Kies in programmeertalen C++. Voer in het volgende venster dat verschijnt de naam helloworld in. Selecteer vervolgens een apparaat als het programma niet wordt ontwikkeld voor gebruik op een pc.

Stap 3

Klik twee keer op de knop Volgende, selecteer in het laatste venster de gewenste configuratie en klik op OK. U ziet een werkveld, open de editor, selecteer main aan de linkerkant van het scherm, voer de woorden QLabel label (Hello Everyboby) in onder de #endif-regel. Je kunt elke zin gebruiken die je leuk vindt. Zet / aan het einde van de regel.

Stap 4

Schrijf op de volgende regel label.show () # en selecteer Uitvoeren in het bovenste menu met de opdracht Uitvoeren. Schrijf in de derde regel van boven Include QLabel, zoals beschreven in de bovenste twee alinea's. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt het item Alles opslaan.

Stap 5

Als je een programma hebt geschreven voor het weergeven van tekst op een mobiel apparaat, open dan de simulator in de tools aan de linkerkant en controleer het geschreven programma op bruikbaarheid. Je kunt ook een andere simulator in de onderstaande lijst kiezen, naast degene die je hebt gekozen bij het maken. Compileer vervolgens met de knop in de linkerbenedenhoek, wacht tot de computer alle benodigde stappen heeft voltooid.

Aanbevolen: