Hoe De Vierkantswortel In Excel Te Berekenen

Inhoudsopgave:

Hoe De Vierkantswortel In Excel Te Berekenen
Hoe De Vierkantswortel In Excel Te Berekenen

Video: Hoe De Vierkantswortel In Excel Te Berekenen

Video: Hoe De Vierkantswortel In Excel Te Berekenen
Video: How to Calculate Root and Square Using POWER and SQRT in Excel 2010 2024, April
Anonim

Microsoft Excel heeft de mogelijkheid om het leven van de gebruiker gemakkelijker te maken als hij vaak te maken heeft met verschillende soorten numerieke bewerkingen. Het berekenen van de vierkantswortel in dit programma vereist geen speciale kennis en is vrij eenvoudig.

Hoe de vierkantswortel in Excel te berekenen
Hoe de vierkantswortel in Excel te berekenen

De vierkantswortel van een getal berekenen

Om de vierkantswortel van een getal in de spreadsheet-editor Microsoft Excel te berekenen, moet u eerst de wortelwaarde in de eerste cel van de tabel invoeren. Gebruik hiervoor de muiscursor om de gewenste cel te selecteren en voer een getal in het veld in. Nadat u de invoer hebt voltooid, drukt u op de knop "Enter" op het toetsenbord, wat het einde van de bewerking betekent en de computer de ingevoerde informatie zal laten verwerken.

Selecteer vervolgens de tweede cel waar u de root-waarde wilt plaatsen en zoek in de werkbalk bovenaan het editorvenster de fx-knop (wanneer u de muiscursor eroverheen beweegt, verschijnt de inscriptie "Functie invoegen"). Nadat u op deze knop hebt geklikt, selecteert u in het venster "Functiewizard" dat verschijnt de categorie "ROOT" in het juiste veld (als het niet wordt weergegeven, kunt u het hier vinden met behulp van de zoekmachine).

In het volgende venster "Functieargumenten" in het veld "nummer" moet u het nummer van de eerste cel invoeren (met de wortelwaarde). Dit kan op twee manieren: handmatig, door een alfanumerieke aanduiding in te voeren (bijvoorbeeld: A1) of door met de muis op de gewenste cel te klikken. Daarna berekent het programma automatisch de wortelwaarde. Nu, zelfs als u de oorspronkelijke waarde wijzigt, wordt het wortelgetal opnieuw berekend voor het nieuwe getal.

De vierkantswortel van een reeks getallen berekenen

Laten we zeggen dat u de vierkantswortel niet voor een of twee moet berekenen, maar voor veel meer waarden. Het herhalen van alle stappen die in de vorige paragraaf zijn aangegeven voor elk nummer is niet minder vervelend dan op een rekenmachine rekenen en gegevens handmatig invoeren. En Excel zou niet zo'n geweldige editor zijn geweest als dit punt niet in aanmerking was genomen.

Welke acties moeten in dit geval worden ondernomen? Voer de nummers in die u wilt rooten in de kolom of rij. Voer in de aangrenzende kolom (rij) alle stappen uit die zijn aangegeven in de vorige alinea van het artikel voor de eerste twee nummers in de lijst. Selecteer de cellen met de resulterende waarden. Beweeg de cursor over het vierkant in de rechterbenedenhoek van de selectie totdat de cursor verandert in een "+"-teken. Druk op de linkermuisknop en sleep de cursor naar het einde van de kolom (rij). Je hebt twee parallelle kolommen (rijen): met radicale uitdrukkingen en hun waarden.

Aanbevolen: