Hoe Tekst Te Knippen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Te Knippen
Hoe Tekst Te Knippen

Video: Hoe Tekst Te Knippen

Video: Hoe Tekst Te Knippen
Video: Tekst knippen of kopiëren en plakken 2024, Mei
Anonim

Bij het bewerken van tekst wordt het noodzakelijk om grote stukken van pagina naar pagina over te brengen. Soms is de bewegingsschaal zelfs nog groter - van bestand naar bestand of van blogpost naar een andere post. Met alleen kopiëren kom je er niet uit, want het originele stuk blijft op zijn plaats en je moet het daar verwijderen. U kunt woorden knippen in blogposts en tekstverwerkers volgens dezelfde principes.

Hoe tekst te knippen
Hoe tekst te knippen

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

Open een tekstbestand of logbericht om te bewerken. Selecteer het gedeelte van de tekst dat verwijderd moet worden door de linkermuisknop ingedrukt te houden (beweeg de muis zelf naar boven of beneden indien nodig) of met de pijltjestoetsen en “Shift”.

Stap 2

Nadat u de tekst op deze manier hebt geselecteerd, houdt u de toetsen "Ctrl X" ingedrukt. De tekst zal verdwijnen. Je kunt naar een ander tekstdocument gaan of daar een stukje van het klembord plaatsen (met de combinatie "Ctrl V").

Stap 3

In plaats van deze combinatie kunt u op de knop "Eigenschappen" klikken (naast de rechter "Alt"). Beweeg in het kleine menu de selectiepijl over de opdracht Knippen en druk op enter. De tekst zal weer verdwijnen, u kunt deze verplaatsen volgens het vorige schema.

Stap 4

En de derde methode is met de muis. Selecteer de tekst en klik met de rechtermuisknop. Wanneer het menu verschijnt, klikt u op de opdracht Knippen. De tekst verdwijnt, ga naar een nieuw document of bericht, druk nogmaals op de rechterknop en selecteer de opdracht "Plakken".

Aanbevolen: