Hoe Een Foto Uit De Achtergrond Te Knippen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Foto Uit De Achtergrond Te Knippen
Hoe Een Foto Uit De Achtergrond Te Knippen

Video: Hoe Een Foto Uit De Achtergrond Te Knippen

Video: Hoe Een Foto Uit De Achtergrond Te Knippen
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, Mei
Anonim

De overvloed aan gratis grafische inhoud van vandaag opent brede mogelijkheden voor amateur-creativiteit op het gebied van het maken van humoristische collages. De meeste van deze werken zijn tegenwoordig gemaakt op basis van kleine afbeeldingen die uit de hoofdachtergrond zijn gesneden. U kunt dergelijke afbeeldingen krijgen met de rasterafbeeldingseditor Adobe Photoshop.

Hoe een foto uit de achtergrond te knippen
Hoe een foto uit de achtergrond te knippen

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding die u wilt knippen in Adobe Photoshop. Klik op het item Bestand in het hoofdmenu en klik vervolgens op het item "Open …". U kunt ook de toetsen Ctrl + O gebruiken. Selecteer in het weergegeven dialoogvenster het gewenste bestand.

Stap 2

Als de grootte van het te snijden object veel kleiner is dan de grootte van de hele afbeelding, vereenvoudig dan de verwerking. Bijsnijden met het gereedschap Bijsnijden. U kunt ook het gebied met het object selecteren met het gereedschap Rechthoekselectiekader, het kopiëren door op Ctrl + C te drukken, een nieuw document maken door op Ctrl + N te drukken en de instelling Klembord selecteren in de vervolgkeuzelijst Voorinstelling van het dialoogvenster Nieuw, een nieuw document. Plak vervolgens de gekopieerde afbeelding erin door op Ctrl + V te drukken.

Stap 3

Analyseer de compositie van de afbeelding en kies een methode waarmee het handiger is om een selectiegebied rond de uitgesneden afbeelding te maken. Als de achtergrond waarop het doelobject zich bevindt voldoende uniform is, is het zinvol om het te selecteren. Anders wordt het object gemarkeerd.

Stap 4

Activeer een van de gereedschappen van de groep Lasso als de uitgesneden afbeelding complexe vormen heeft. Als de achtergrond of een uniform object opvalt, probeer dan het gereedschap Snelle selectie of de toverstaf te gebruiken. Maak een ruwe selectie rond de achtergrond of het object.

Stap 5

Schakel over naar de snelle maskermodus. Druk op Q op uw toetsenbord of op de knop Bewerken in snelmaskermodus op de werkbalk. Klik op het penseelelement in de bovenste werkbalk. Kies een penseel dat handig is voor het bewerken van het masker (pas tegelijkertijd de diameter, hardheid en doorschijnendheid aan door de parameters Diameter, Hardheid en Dekking in te stellen). Pas de selectie aan in de maskermodus. Kies een witte of zwarte voorgrondkleur voor het wijzigen van de randen. Verlaat de maskermodus door op Q te drukken.

Stap 6

Knip de afbeelding uit de achtergrond. Als niet het object is geselecteerd, maar de achtergrond, drukt u op Ctrl + Shift + I of selecteert u de items Selecteren en Omkeren in het menu. Druk op Ctrl+C. De inhoud van de selectie wordt op het klembord geplaatst. Druk op Ctrl + N. Selecteer Klembord in de lijst Voorinstellingen van het dialoogvenster Nieuw en klik op OK. Inhoud in een nieuw document plakken. Druk op Ctrl + V.

Stap 7

Sla de afbeelding op in een bestand. Druk op Ctrl + S of selecteer "Opslaan…" in het menu Bestand. Voer de vereiste parameters in. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: