Hoe Tekst Naar Een Ander Formaat Te Vertalen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Naar Een Ander Formaat Te Vertalen
Hoe Tekst Naar Een Ander Formaat Te Vertalen

Video: Hoe Tekst Naar Een Ander Formaat Te Vertalen

Video: Hoe Tekst Naar Een Ander Formaat Te Vertalen
Video: Instructie: WEBSITE VERTALEN naar het Nederlands 2024, April
Anonim

Bij het werken met tekstdocumenten is het soms nodig om ze van het ene formaat naar het andere te vertalen, bijvoorbeeld *.doc naar *.pdf of *.html. Als u weet hoe u dit moet doen, kunt u de tijd gebruiken voor werk, en niet voor het vinden van de nodige programma's en methoden voor het converteren van teksten.

Hoe tekst naar een ander formaat te vertalen
Hoe tekst naar een ander formaat te vertalen

instructies:

Stap 1

U kunt het *.doc-formaat converteren naar *.html met behulp van de standaardtools van de Microsoft Word-teksteditor. Kies uit het menu: "Bestand - Opslaan als webpagina". Selecteer in het geopende venster het gewenste documenttype - *.htm of *.html. Klik op de knop Opslaan. U kunt de paginacode bekijken door deze in een browser te openen en de optie "Bekijk html-code" te selecteren.

Stap 2

Ondanks de snelheid en eenvoud van de hierboven beschreven methode, bevat de resulterende code te veel onnodige tags die de bestandsgrootte vergroten. De code zal schoner zijn als je een teksteditor gebruikt die niet van Microsoft Office 2007 of 2010 is, maar van het al bijna verouderde Microsoft Office-97.

Stap 3

U kunt uw code opschonen met HTML Cleaner. Het is heel eenvoudig om ermee te werken: open het programma en selecteer het gewenste html-bestand. Het programma zal het van rommel opschonen, op de output krijg je een behoorlijk hoge kwaliteit html-code.

Stap 4

U kunt *.doc naar *.html converteren met Adobe Dreamweaver. Met dit programma kunt u visueel sitepagina's maken, het heeft de mogelijkheid om het *.doc-bestand in *.html te vertalen en op te schonen.

Stap 5

Microsoft Office FrontPage 2003 converteert *.doc naar *.html redelijk goed. Andere versies van dit programma vereisen mogelijk handmatige bewerking van de code.

Stap 6

Een goed resultaat bij het converteren van *.doc naar *.html wordt gegeven door het programma Total Doc Converter. Het heeft veel instellingen en stelt u in staat een tekstbestand in verschillende formaten te vertalen.

Stap 7

Als u een tekstbestand in *.pdf-formaat moet vertalen, gebruikt u Microsoft Office 2007 of hoger of het gratis kantoorpakket OpenOffice.org. ABBYY PDF Transformer kan deze taak heel goed aan. Het voordeel van dit programma is dat je met zijn hulp niet alleen een pdf-bestand van een doc-bestand kunt maken, maar ook de tegenovergestelde bewerking kunt uitvoeren - elk pdf-document in een tekstbestand vertalen.

Aanbevolen: