Een Dvd-videoschijf Branden

Inhoudsopgave:

Een Dvd-videoschijf Branden
Een Dvd-videoschijf Branden

Video: Een Dvd-videoschijf Branden

Video: Een Dvd-videoschijf Branden
Video: windows dvd branden 2024, April
Anonim

Er zijn veel softwaretools om een gewoon videobestand in verschillende formaten op een dvd-schijf te branden, d.w.z. een brandwond maken. Deze eenvoudige procedure veroorzaakt nog steeds onbewuste angst bij beginners. Ondertussen is het branden van uw favoriete film op dvd een fluitje van een cent.

Een dvd-videoschijf branden
Een dvd-videoschijf branden

instructies:

Stap 1

De eerste stupor wordt meestal veroorzaakt door verschillende soorten dvd-schijven. Verschillende dvd-r, dvd + r en andere namen doen gebruikers zich afvragen. Ondanks het feit dat het dvd-formaat oorspronkelijk was gemaakt voor het opnemen van videogegevens, werd zelfs de middelste letter ontcijferd als video, na verloop van tijd werd het gebruik ervan uitgebreid en begon de letter te worden gelezen als veelzijdig (multifunctioneel).

Stap 2

Onthoud dat om een schijf leesbaar te maken op uw dvd-speler, deze een schijfpictogram moet hebben met grote dvd-letters erop. Daarnaast zijn er enkele schijven - DVD-5 en dubbelzijdig - DVD-9. In de regel worden schijven van het eerste type gebruikt voor het opnemen, terwijl u met het tweede type een hogere kwaliteit kunt opnemen, maar dit kost meer tijd

Stap 3

Voordat een videobestand op schijf kan worden gebrand, moet het worden geconverteerd naar dvd-indeling en moet de inhoud zich in een map met de naam VIDEO_TS bevinden. Als u de video al in dit formulier hebt gedownload, kunt u deze veilig op een schijf branden met behulp van de programma's Nero Burning, Ashampoo Studio, enz. Geef tegelijkertijd deze map op bij het kiezen van een project om te branden (opnemen), en niet een van zijn bestanden.

Stap 4

Als uw bestand is opgeslagen in een videoformaat, bijvoorbeeld avi, mpeg, mkv, enz., moet u het eerst converteren. Dit kan twintig minuten tot een paar uur duren, afhankelijk van het programma en de snelheid van uw computer.

Stap 5

Een van de meest populaire software voor het maken van dvd-video's is het ConvertXToDVD-product van VSO. Met het programma kun je projecten opslaan, een individueel menu maken, geluidseffecten toevoegen, fragmenten selecteren en automatisch een schijf branden na conversie.

Stap 6

U kunt zelfstandig beginnen met branden via het menu-item "Actie" -> "Brand het voltooide project op schijf". Selecteer de gewenste map met de knop, die standaard wordt aangemaakt in de map "Documents" -> "ConvertXToDVD" -> -> VIDEO_TS.

Stap 7

Een ander populair programma is DVD Flick, dat gratis is en zelfs op zeer zwakke computers werkt. Het enige nadeel van dit programma kan een exclusief Engelstalige interface worden genoemd.

Stap 8

Er zijn verschillende andere dvd-video-opnamesoftware. Dit zijn gratis pakketten Free Studio, DVDStyler, die een breed scala aan functies hebben. En betaalde, bijvoorbeeld DVD Maker Platinum, met geavanceerde functies zoals inhoudscompressie, die wordt uitgevoerd door het hulpprogramma DVD Fit zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies, zodat de gegevens van een dubbellaagse schijf op een standaard-dvd passen. Het voordeel van dit programma is dat een beginner er gemakkelijk mee uit de voeten kan.

Aanbevolen: