Hoe Hardwareversnelling Op Een Laptop In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Hardwareversnelling Op Een Laptop In Te Schakelen
Hoe Hardwareversnelling Op Een Laptop In Te Schakelen

Video: Hoe Hardwareversnelling Op Een Laptop In Te Schakelen

Video: Hoe Hardwareversnelling Op Een Laptop In Te Schakelen
Video: How To Enable Hardware-Accelerated GPU Scheduling And Does It Help? 2024, April
Anonim

Met de hardwareversnellingsfunctie in de nieuwste laptops kunt u de verwerkingsbelasting van videobestanden herverdelen van de hoofdprocessor van de computer naar de mobiele videokaart, wat de mogelijke levensduur van de batterij aanzienlijk verlengt. Deze actie leidt ook tot de mogelijkheid om Full HD-videobestanden af te spelen.

Hoe hardwareversnelling op een laptop in te schakelen
Hoe hardwareversnelling op een laptop in te schakelen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken om de procedure uit te voeren voor het inschakelen van de hardwareversnelling van de laptop-videokaart en open de link "Configuratiescherm". Definieer het element "Scherm" en vouw het uit door erop te dubbelklikken. Gebruik het gedeelte "Beeldscherminstellingen configureren" in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster dat wordt geopend en selecteer de opdracht "Geavanceerde instellingen" in het volgende venster. Gebruik het tabblad Diagnostiek van het nieuwe dialoogvenster en selecteer de optie Instellingen wijzigen. Sleep de indicatorschuifregelaar naar de uiterst rechtse positie en autoriseer de toepassing van de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken. Voer de waarde van het beheerderswachtwoord in het overeenkomstige veld van het systeemverzoekvenster in dat wordt geopend om de uitvoering van de geselecteerde acties te bevestigen en start het systeem opnieuw op om de opgeslagen wijzigingen toe te passen.

Stap 2

Keer terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" om hardwareondersteuning voor de laptopgeluidskaart in te schakelen en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Voer de dxdiag-waarde in de regel "Open" in en autoriseer de lancering van het hulpprogramma "DirectX Diagnostic Tool" door op de knop OK te klikken. Zorg ervoor dat alle benodigde componenten zijn geïnstalleerd:

- de nieuwste stuurprogramma's;

- К-Lite Mega Codec-pakket;

- Mediaspeler Klassiek.

Ga naar het tabblad "Geluid" van het hulpprogrammavenster. Verplaats de indicatorschuifregelaar naar de uiterst rechtse positie in het veld "Hardwareversnellingsniveau" en autoriseer de toepassing van de wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Stap 3

Ga terug naar het tabblad "Weergave" en pas de selectievakjes in de opmaakvelden toe:

- Matroska;

- H264/AVC (DXVA);

- VC1 (DXVA).

Aan de rechterkant van het dialoogvenster. Specificeer de System Default optie in alle velden van de Playback-Output groep en autoriseer de toepassing van de aangebrachte wijzigingen door op de OK-knop te klikken.

Aanbevolen: