Hoe Hardwareversnelling Te Wijzigen?

Inhoudsopgave:

Hoe Hardwareversnelling Te Wijzigen?
Hoe Hardwareversnelling Te Wijzigen?

Video: Hoe Hardwareversnelling Te Wijzigen?

Video: Hoe Hardwareversnelling Te Wijzigen?
Video: 11 tips en trucs voor Windows 10 (SchoonePC Nieuwsbrief 102) 2024, Mei
Anonim

Hardwareversnelling maakt het mogelijk om handelingen op een computer comfortabeler of sneller uit te voeren. Dit is van toepassing als het gaat om een geluidskaart of videokaart. Soms, om problemen in games op te lossen, moet u deze functie wijzigen - uitschakelen of volledig gebruiken.

Hardwareversnelling wijzigen?
Hardwareversnelling wijzigen?

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op het menu Start. Selecteer het submenu Uitvoeren, typ dxdiag en klik op OK. Hiermee wordt de ingebouwde Windows-diagnosetool gestart, die kan worden gebruikt om de details over de versnelling van de computersystemen te achterhalen. U kunt ook op de Windows-toets en de R-toetscombinatie drukken om het hulpprogramma op te roepen en vervolgens dxdiag typen.

Stap 2

Voor Windows XP. Klik op het tabblad "Scherm" of "Beeldscherm". In de onderste helft van het venster ziet u de labels: DirectDraw Acceleration, Direct3D Acceleration en AGP Acceleration. Integendeel, de huidige status wordt aangegeven, dat wil zeggen, hardwareversnelling is in- of uitgeschakeld. Naast de status is er een knop "Uitschakelen" of "Inschakelen". Klik erop als u de hardwareversnelling van deze service wilt wijzigen. Klik op de knop "Controleren" als u de werking van de computer wilt diagnosticeren.

Stap 3

Selecteer het tabblad "Geluid". Onder aan het venster ziet u een schuifregelaar met het label "Hardwareversnellingsniveau". Verplaats het om wijzigingen aan te brengen en klik op de knop "Test DirectSound". Dit is alleen mogelijk op oudere besturingssystemen zoals Windows 2000 en Windows XP. Windows 7 heeft een fundamenteel ander mechanisme om met geluid te werken, dus er is geen manier om deze instelling te wijzigen. Klik na het bewerken op de knop "Afsluiten".

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer Eigenschappen als u Windows XP gebruikt. Klik op het tabblad "Opties", de knop "Geavanceerd". Klik in Windows 7 of Vista ook met de rechtermuisknop op het bureaublad om het menu te openen en klik op het item "Schermresolutie" en de link "geavanceerde instellingen". Hoe dan ook, het eigenschappenmenu wordt geopend. Selecteer daarin het tabblad "Diagnose". U ziet een schuifregelaar die u kunt verplaatsen om de hardwareversnelling te wijzigen. Klik hiervoor in Windows 7 eerst op de knop Wijzigen. Vergeet niet uw wijzigingen op te slaan door op de knop "Toepassen" te klikken.

Stap 5

Start uw computer opnieuw op om hardwareversnelling in te schakelen. Werk de grafische kaart, geluidskaart en DirectX-bibliotheekstuurprogramma van uw computer bij. Hierdoor kunt u optimaal profiteren van de mogelijkheden van de pc.

Aanbevolen: