Hoe Het Systeem In Op Te Starten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem In Op Te Starten?
Hoe Het Systeem In Op Te Starten?

Video: Hoe Het Systeem In Op Te Starten?

Video: Hoe Het Systeem In Op Te Starten?
Video: Start-Stop System - Easy to understand | Volkswagen 2023, Maart
Anonim

Veel gebruikers hebben te maken gehad met een situatie waarin de computer weigert op te starten. Wat moet u in deze situatie doen om niet alleen de normale werking van de computer te herstellen, maar ook om de bestanden die op de harde schijf zijn opgeslagen niet te verliezen?

Hoe het systeem op te starten?
Hoe het systeem op te starten?

instructies:

Stap 1

De redenen waarom de computer weigert op te starten kunnen verschillen. Allereerst kunnen dit problemen zijn met de "hardware" - in dit geval kan het computerscherm onberispelijk zwart blijven of de afwezigheid van een signaal melden. Het repareren van de systeemeenheid valt buiten het bestek van dit artikel, dus overweeg de situatie wanneer een venster met de initiële informatie op het computerscherm verschijnt met het meest voorkomende besturingssysteem Windows XP, waarna het downloaden stopt.

Stap 2

Probeer eerst uw computer opnieuw op te starten door op "Ctrl + alt =" Image "+ Del" te drukken of, als dit niet helpt, op de "Reset"-knop op de systeemeenheid van de computer. Bij de laptop moet je op de startknop drukken en deze een paar seconden ingedrukt houden. Wanneer het opnieuw opstarten is begonnen, drukt u op de F8-toets met een frequentie in de orde van eens per twee seconden, of iets vaker. Een venster met een keuze aan opstartopties zou moeten verschijnen. Selecteer de optie "Laatst bekende goede configuratie laden".

Stap 3

In veel gevallen is dit voldoende om de computer goed te laten werken. Als dat niet het geval is, herhaalt u de vorige stap en selecteert u de optie "Opstarten in veilige modus". Als de computer is opgestart, probeer hem dan normaal te laten werken via de herstelservice: "Start - Alle programma's - Accessoires - Systeemwerkset - Systeemherstel". Maar hiervoor moet u een eerder gemaakt herstelpunt hebben.

Stap 4

Als er geen herstelpunt is, probeer dan opnieuw op te starten - nadat u in de veilige modus hebt gewerkt, is de computer mogelijk hersteld. De kans is klein, maar ze zijn. Als het niet helpt, is de gemakkelijkste manier om geen tijd te verspillen aan het herstellen van de werking van de computer met verschillende hulpprogramma's, maar gewoon te beginnen met het opnieuw installeren van Windows vanuit de Veilige modus, nadat u belangrijke gegevens voor u heeft opgeslagen. Selecteer bij het opnieuw installeren de updatemodus, hierdoor blijven al uw instellingen en geïnstalleerde programma's behouden. Natuurlijk moet u een Windows-opstartdiskette hebben om opnieuw te installeren.

Stap 5

Er zijn situaties waarin de computer niet opstart, zelfs niet in de veilige modus. In dit geval hebt u een Live-cd nodig, een besturingssysteem dat rechtstreeks vanaf de schijf opstart. Start uw computer opnieuw op, kies ervoor om op te starten vanaf het cd-rom-station - hiervoor moet u voor veel computers tijdens het opstarten op F12 drukken en de gewenste optie selecteren in het venster dat wordt geopend. Als het niet werkt, moet u ervoor kiezen om op te starten vanaf cd in het BIOS. Er kunnen verschillende knoppen worden gebruikt om het BIOS op verschillende computers te openen - Del, F1, F2, Ctrl + alt = "Image" + Esc en andere. Nadat u ervoor heeft gekozen om vanaf cd op te starten, vergeet dan niet om de wijzigingen op te slaan - item "Save and Exit Setup". Selecteer het en typ "y" en druk vervolgens op "Enter".

Stap 6

Door op te starten vanaf de Live-cd wordt uw systeem niet opgeslagen, maar u kunt wel belangrijke gegevens opslaan. Dan moet je het besturingssysteem opnieuw installeren, wat na het opslaan van de gegevens niet langer zo eng is. Als je twee of meer harde schijven op je computer hebt, installeer dan gewoon een ander besturingssysteem op een vrije schijf om informatie op te slaan. Twee besturingssystemen op de computer verzekeren u betrouwbaar tegen eventuele verrassingen.

Populair per onderwerp