Een Archief Met Meerdere Volumes Maken

Inhoudsopgave:

Een Archief Met Meerdere Volumes Maken
Een Archief Met Meerdere Volumes Maken

Video: Een Archief Met Meerdere Volumes Maken

Video: Een Archief Met Meerdere Volumes Maken
Video: Een database maken in Excel 2023, Maart
Anonim

Een multivolume-archief is een data-archief dat is opgedeeld in verschillende delen. Dit maakt het mogelijk om het bestand in delen te downloaden, de gegevens kunnen worden gecomprimeerd tot volumes van verschillende groottes om compatibiliteit met schijven te garanderen.

Een archief met meerdere volumes maken
Een archief met meerdere volumes maken

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - archiveringsprogramma.

instructies:

Stap 1

Voer het WinRar-programma uit. Hiermee kunt u een groot bestand in verschillende delen splitsen als u een bestand naar de wisselaar moet uploaden en de totale bestandsgrootte groter is dan nodig is. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u de opdracht "Archief toevoegen". Voer in het nieuwe archiefvenster de naam van het archief in, selecteer het type archief dat moet worden gemaakt Rar, de compressiemethode - "Normaal". Als u een Winrar-archief met meerdere volumes wilt maken van afbeeldingen of video's, selecteert u het item "Geen compressie".

Stap 2

Vink de vakjes aan naast "Herstelinformatie toevoegen" en "Bestanden testen na inpakken", zodat u er zeker van kunt zijn dat het maken van een archief met meerdere volumes zonder fouten is verlopen. Stel vervolgens in het veld "Verdelen in volumes" de gewenste volumegrootte in. Merk op dat de grootte is ingesteld in bytes. Om bijvoorbeeld 100 MB volumes te krijgen, voert u 99.614.720 bytes in.

Stap 3

Klik vervolgens op het tabblad "Geavanceerd". Stel in het veld "Herstelgegevens" een waarde in tussen 3% en 5% om een archief van volumes te maken en schade aan het archief te voorkomen. Aangezien als een van de volumes is beschadigd, het niet mogelijk is om een enkel bestand uit het archief te extraheren. Vervolgens kunt u een wachtwoord instellen door op de bijbehorende knop te klikken. Het wachtwoord is nodig om de bestanden uit te pakken. Daarom is het raadzaam om een wachtwoord in te stellen als u een archief van verschillende volumes aanmaakt voor plaatsing op een openbare bron.

Stap 4

Installeer het 7zip-programma om een archief met meerdere volumes op Linux te maken. Open hiervoor een terminal en voer het commando $ sudo aptitude install p7zip-full in. Om met dit programma een multivolume-archief te maken, voert u in de terminal een opdracht in die lijkt op deze: $ 7z a -v100m arch.7z 100 is de grootte van het aan te maken volume in megabytes, en soft / is de map die moet worden gearchiveerd. Als resultaat van deze opdracht worden archiefvolumes van 100 megabyte gemaakt. Om de huidige datum aan een archief met meerdere volumes toe te voegen, voert u het commando $ tar -czzf - --exclude = www / gallery --exclude = www / media \; --exclude = www / kom --exclude = '*.zip'./www/ \; | split -b 1999m -./backup`date "+% Y-% m-% d" `.tar.gz.

Populair per onderwerp