Hoe Het Spel Op Vista Te Spelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Spel Op Vista Te Spelen
Hoe Het Spel Op Vista Te Spelen

Video: Hoe Het Spel Op Vista Te Spelen

Video: Hoe Het Spel Op Vista Te Spelen
Video: Gaming on Windows Vista, 13 years later 2024, Maart
Anonim

Wat als de goede oude games die vroeger werkten op Windows 98, 95-besturingssystemen niet starten op nieuwe Windows-creaties? Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen.

Hoe het spel op Vista te spelen
Hoe het spel op Vista te spelen

Noodzakelijk

een computer die is aangesloten op internet

instructies:

Stap 1

Voer het spel uit in de compatibiliteitsmodus voor de versie van het besturingssysteem waarvoor het oorspronkelijk bedoeld was. Compatibiliteitsmodus is een emulatie van eerdere versies van Windows-besturingssystemen waarmee oudere games op Vista kunnen worden uitgevoerd.

Stap 2

Bepaal eerst het besturingssysteem dat nodig is voor de game - kijk hiervoor naar de systeemvereisten of vergelijk de releasedatum van de game met de jaren van populariteit van een bepaalde versie van Windows. Als het spel werd uitgebracht in 1995-1997, dan is het Windows 95, als 1998-1999 - Windows 98, als 2000 - mogelijk Windows 2000 / Me. Welnu, van 2001 tot heden is het Windows XP.

Stap 3

Ga naar de map waar het spel is geïnstalleerd om het in compatibiliteitsmodus uit te voeren. Dit is meestal de map C: / Program Files / Game_name_or_program. Selecteer in de gamemap het uitvoerbare bestand om het spel te starten, de extensie moet.exe zijn. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

Stap 4

Ga vervolgens in het venster naar het tabblad Compatibiliteit om de compatibiliteitsmodus van de game in te stellen. Vink het vakje naast het overeenkomstige item aan om het besturingssysteem te kunnen selecteren dat moet worden geëmuleerd bij het starten van het spel. Selecteer de gewenste versie met behulp van de vervolgkeuzelijst. Stel de items "Gebruik een schermresolutie van 640x480" en "Beeldschaling uitschakelen bij hoge schermresoluties" in. Dit voorkomt uitrekken van het beeld op grote monitoren. Klik op de knop Toepassen.

Stap 5

Ga naar het forum of de site voor het spel als het niet gelukt is om een oud spel in Vista in compatibiliteitsmodus te draaien. Misschien vind je daar aanbevelingen of patches en aanpassingen voor oude games. Er kan ook een probleem zijn bij het starten van oude games in Vista - de snelheid van de gameplay. Om het spel te starten, heb je mogelijk een programma nodig dat de frequentie van je processor met geweld verlaagt, bijvoorbeeld CPUKiller.

Aanbevolen: