Hoe Het Wisselbestand Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Te Gebruiken
Hoe Het Wisselbestand Te Gebruiken

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Gebruiken

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Gebruiken
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Wanneer er een gebrek aan fysiek geheugen is, gebruikt het besturingssysteem een reserve - virtueel geheugen. Het zogenaamde wisselbestand is gevuld met ongebruikte programmabibliotheken die niet in het systeemgeheugen passen.

Hoe het wisselbestand te gebruiken
Hoe het wisselbestand te gebruiken

Noodzakelijk

Besturingssysteem van de Windows-familie

instructies:

Stap 1

Om het systeem correct te laten werken, is het noodzakelijk om de verhouding "RAM - virtueel geheugen" correct te configureren. Het is mogelijk om de virtuele reserve pas te gebruiken nadat deze is ingeschakeld. Standaard wordt deze optie automatisch actief bij het eerste systeemverzoek, hoewel de grootte minimaal kan zijn.

Stap 2

Het wisselbestand staat altijd op de harde schijf. Het wordt aanbevolen om deze reserve op de systeemschijf te plaatsen, omdat de toegangssnelheid veel hoger zal zijn. Vergeet niet dat de snelheid van toegang tot bestanden op de harde schijf meerdere malen lager is dan in een vergelijkbare situatie met RAM.

Stap 3

Het wisselbestand wordt geconfigureerd via de applet Systeemeigenschappen, die kan worden gestart vanuit het menu Start of het pictogram Deze computer. Klik op het menu Start en selecteer Configuratiescherm. Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram "Systeem". Om de "Systeemeigenschappen" vanaf het bureaublad op te roepen, moet u met de rechtermuisknop op "Deze computer" klikken en "Eigenschappen" selecteren.

Stap 4

Klik in het venster dat verschijnt op het tabblad "Geavanceerd". Ga naar het blok "Prestaties" en klik op "Opties". Selecteer het tabblad "Geavanceerd". Klik op de knop "Wijzigen" om de instellingen van het wisselbestand te bewerken.

Stap 5

Bekijk de door het systeem ingestelde waarden. Het wordt aanbevolen om de hoeveelheid toegewezen geheugen in te stellen volgens de regel "2, 5". Voor de maximale geheugengrootte moet u de hoeveelheid echt (RAM) geheugen vermenigvuldigen met 2, 5, voor de minimale grootte vermenigvuldigt u met 1, d.w.z. ongewijzigd laten.

Stap 6

Nadat u alle waarden hebt ingevoerd, moet u op de knop "Instellen" drukken en vervolgens drie keer op de knop OK. Als u de hoeveelheid RAM niet weet, voert u de applet Systeemeigenschappen uit. Onderaan het geopende venster ziet u informatie over de computer, de RAM-regel geeft de gewenste waarde weer. Nadat u wijzigingen heeft aangebracht in de systeeminstellingen, is het raadzaam uw computer opnieuw op te starten.

Aanbevolen: