De Lokale Stationsletter Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Lokale Stationsletter Wijzigen
De Lokale Stationsletter Wijzigen

Video: De Lokale Stationsletter Wijzigen

Video: De Lokale Stationsletter Wijzigen
Video: Stationsletter Wijzigen - Windows 7 2024, April
Anonim

Het komt voor dat bij het installeren van Windows of tijdens schijfpartitionering, de schijven de verkeerde stationsletter krijgen. Mee eens, het ziet er niet erg mooi uit als de C-schijf direct wordt gevolgd door de E. Soms moet je de stationsletters verwisselen. In dit geval kunt u volledig rondkomen met de standaardmiddelen van het besturingssysteem, zonder toevlucht te nemen tot programma's van derden.

De lokale stationsletter wijzigen
De lokale stationsletter wijzigen

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Er kunnen meerdere situaties zijn. In de eerste hoeft u alleen de stationsletter te wijzigen in een vrije, en in de andere, wat ook gebruikelijk is, moet u de stationsletters verwisselen.

Stap 2

Stel je hebt twee schijven (de ene heeft de letter C, de andere heeft een E) en je wilt de letter E veranderen in D, met de letter D vrij. Om de letter te wijzigen, gaat u naar "Start" -> "Configuratiescherm" en selecteert u vervolgens "Administratieve hulpmiddelen" en "Computerbeheer". Klik vervolgens in de console op de regel "Schijfbeheer". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op station E en selecteer "Change drive letter of path to drive" en klik vervolgens in het geopende venster op "Wijzigen". Selecteer vervolgens, tegenover de zin over het toewijzen van een stationsletter in het vervolgkeuzemenu, de letter D.

Stap 3

Het is moeilijker wanneer u stationsletters moet verwisselen. Hiervoor moet je eerst een van de letters vrijmaken. Bijvoorbeeld het volgende geval: er is station E en station D. U wilt letters verwisselen.

Stap 4

Om dit te doen, moet u eerst station D een willekeurige vrije letter in de vervolgkeuzelijst toewijzen, bijvoorbeeld Q, en vervolgens de letter van de sectie E wijzigen in D. Daarna kunt u station Q hernoemen naar E.

Stap 5

Ervaren gebruikers zullen het handig vinden om te weten dat het wijzigen van de stationsletter kan worden gedaan met behulp van de opdrachtregel. Open hiervoor de opdrachtregel ("Start" -> "Uitvoeren" -> cmd of Start "en typ" Opdrachtprompt "in de zoekbalk) en typ diskpart. Voer bij de diskpart-opdrachtprompt het lijstvolume in. Het scherm toont een lijst met beschikbare schijven en hun nummers. Onthoud ze of schrijf ze op. Typ vervolgens

selecteer volume n. Met dit commando selecteert u station n, waarmee de letterwisseloperaties zullen plaatsvinden. Om een nieuwe stationsletter aan dit station toe te wijzen, voert u assign letter = X in, waarbij X de nieuwe stationsletter is.

Aanbevolen: