Hoe De Stationsletter Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Stationsletter Te Wijzigen
Hoe De Stationsletter Te Wijzigen

Video: Hoe De Stationsletter Te Wijzigen

Video: Hoe De Stationsletter Te Wijzigen
Video: Stationsletter Wijzigen - Windows 7 2024, Mei
Anonim

In Windows-besturingssystemen krijgen alle opslagapparaten standaard een identifier toegewezen, een letter van het Latijnse alfabet. Bij het aansluiten van een nieuwe schijf kan er een letter aan worden toegewezen, waardoor het niet erg handig is om te gebruiken. Wanneer bijvoorbeeld een lijst met apparaten in programma's wordt weergegeven, wordt de schijf tussen de kaartlezers geplaatst. U kunt de stationsletter in Windows wijzigen als u een account hebt dat lid is van de groep Administrators.

De stationsletter wijzigen
De stationsletter wijzigen

Noodzakelijk

een account met beheerdersrechten in Windows

instructies:

Stap 1

Start het computerbeheerprogramma. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Besturing".

Stap 2

Activeer de module Computerschijfbeheer. Vouw indien nodig de tak "Computerbeheer (lokaal)" uit in de boom met elementen aan de rechterkant in het toepassingsvenster. Vouw de tak "Opslag" uit. Het uitbreiden van takken kan door op het "+" teken te klikken, dat naast de tekstlabels staat. Klik op het item "Schijfbeheer". De service-interface van Logical Disk Manager wordt weergegeven in het rechterdeelvenster.

Stap 3

Zoek en markeer het item dat overeenkomt met het station waarvan u de letter wilt wijzigen. Scroll indien nodig door de lijst met apparaten. Focus op de gegevens in de linkerkolom van de lijst. Klik met de linkermuisknop op het gewenste element.

Stap 4

Begin met het wijzigen van de stationsletter. Klik met de rechtermuisknop op het gemarkeerde item in de lijst met stations. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer "Wijzig stationsletter of stationspad …".

Stap 5

Open het dialoogvenster voor het selecteren van een nieuwe stationsletter. Markeer in de lijst met apparaatpaden en -letters in het weergegeven venster "Change drive letter of paths for …" het item dat overeenkomt met de huidige stationsletter. Klik op de knop "Wijzigen …".

Stap 6

Selecteer een nieuwe stationsletter. Open in het dialoogvenster "Stationsletter of pad wijzigen" de vervolgkeuzelijst met een lijst met beschikbare letters voor toewijzing. Selecteer je favoriete artikel. Klik op de knop "OK".

Stap 7

Bevestig uw wijzigingen. In het "Bevestiging"-venster dat verschijnt, met daarin een verzoek om de gegevens te wijzigen, klikt u op de knop "Ja".

Aanbevolen: