De Stationsletter Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Stationsletter Wijzigen
De Stationsletter Wijzigen

Video: De Stationsletter Wijzigen

Video: De Stationsletter Wijzigen
Video: Stationsletter Wijzigen - Windows 7 2024, Mei
Anonim

Op fysiek niveau hebben harde letters er geen: de parameters van hun identificatie worden al tijdens de werking van de computer door het systeem toegewezen, afhankelijk van de hardwareconfiguratie. In dit geval is de belangrijkste en meest permanente de systeemschijf, ongeacht de letter. Voor de rest kunt u de stationsletter wijzigen zonder de prestaties van het systeem te schaden.

De stationsletter wijzigen
De stationsletter wijzigen

instructies:

Stap 1

Start Windows en ga via het menu Start naar het Configuratiescherm. Dubbelklik op de optie "Beheer". Selecteer uit de beschikbare items "Computerbeheer" en ga ernaartoe.

Stap 2

U ziet een optievenster met drie kolommen: Computerbeheer, Tabel en Acties. Om de stationsletter te wijzigen, opent u aan de linkerkant van het venster - Computerbeheer - de optie "Opslag" en selecteert u "Schijfbeheer" in de sublijst. Binnen enkele seconden zal het systeem de configuratie van de apparatuur bepalen en in het middelste veld "Tabel" zal het in een grafisch display weergeven. Bovenaan ziet u alle gekoppelde volumes en partities op de harde schijf als afzonderlijke pictogrammen. In de onderste helft bevinden zich fysiek geïnstalleerde media met een afbeelding van de partities waarin ze zijn verdeeld.

Stap 3

Om de stationsletter te wijzigen, selecteert u bovenaan het venster een willekeurig volume of partitie, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u in het vervolgkeuzemenu "Change drive letter of path to drive …". Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Wijzigen" en selecteer in het volgende venster naast de parameter "Stationsletter toewijzen (A-Z)" een beschikbare letter uit de vervolgkeuzelijst. Klik OK.

Stap 4

De stationsletter wordt gewijzigd in de geselecteerde letter. Als sommige programma's werken met bestanden in dit gedeelte, moet u de koppelingen handmatig opnieuw installeren naar hun nieuwe locatie. U moet ook de adressen van snelkoppelingen naar programma's en andere uitvoerbare bestanden wijzigen.

Aanbevolen: