Een Tegenpartij Toevoegen Aan 1C

Inhoudsopgave:

Een Tegenpartij Toevoegen Aan 1C
Een Tegenpartij Toevoegen Aan 1C

Video: Een Tegenpartij Toevoegen Aan 1C

Video: Een Tegenpartij Toevoegen Aan 1C
Video: Hoe kan ik extra categorieën van opmerkingen toevoegen aan een klant? 2024, April
Anonim

De directory "Tegenpartijen" bevat alle benodigde informatie over kopers en verkopers die een soort goederen-geldrelatie hebben met de organisatie. Deze gegevens worden gebruikt bij het werken met primaire documentatie en bij het uitvoeren van analytische boekhouding. In dit naslagwerk van het 1C-programma kunt u informatie over tegenpartijen opslaan in verschillende mappen, bijvoorbeeld in de map "Verkopers" en de map "Kopers".

Een tegenpartij toevoegen aan 1C
Een tegenpartij toevoegen aan 1C

instructies:

Stap 1

Open het Hoofdmenu / Directory's / Rekeningen of klik in de onderste werkbalk op de knop "Open de directory van tegenpartijen".

Stap 2

Klik op invoegen of de knop Nieuwe regel op de werkbalk. Er wordt een venster geopend voor het invullen van de gegevens van de tegenpartij.

Stap 3

In eerste instantie wordt het tabblad "Algemeen" ingevuld. Selecteer, door op de knop met puntjes in de eerste regel te klikken, het type tegenpartij. Voer de korte naam van de organisatie of persoon in. U ziet deze naam wanneer u de directory opent. De interne rekeningcode waaronder de tegenpartij in de directory wordt opgenomen, wordt automatisch toegekend.

Stap 4

Voer in de tweede regel de volledige naam van de organisatie of persoon in, d.w.z. de officiële naam van de tegenpartij, zoals deze eruit moet zien in de primaire documenten.

Stap 5

In de derde regel wordt het wettelijke adres van de tegenpartij volledig ingevuld, in de vierde regel - het postadres.

Stap 6

Vul in de vijfde regel het TIN in, als het een persoon is, en het TIN/KPP, als het een organisatie is.

Stap 7

Klik in de regel "Hoofdcontract" op de knop met de puntjes. De directory "Contracten" voor de nieuwe tegenpartij wordt geopend. Klik op invoegen of de knop Nieuwe regel op de werkbalk. Vul de regel "Naam" in - de naam van het contract (aankoop- en verkoopovereenkomst, enz.), voer de startdatum van de contractuele relatie in. Druk op de knop OK, dubbelklik op de gewenste overeenkomst in de lijst.

Stap 8

Open het tabblad "Huidige rekening". Klik op de knop Toevoegen.

Stap 9

In het venster "Huidige rekeninggegevens" dat verschijnt, voert u op de bovenste regel het huidige rekeningnummer in.

Stap 10

Klik in de tweede regel "De bank waarin de zichtrekening is geopend" op de knop met de puntjes en vul in de map die opent alle bankgegevens in: banknaam, banklocatie, BIC, correspondentrekening, postcode, postadres van de bank, banktelefoons. Klik op de knop "Branden" en OK.

Stap 11

Dubbelklik op de bank waarvan u de gegevens zojuist heeft ingevuld.

Stap 12

Vink het vakje aan in het venster met bankgegevens "Altijd KPP vermelden in betalingsdocumenten". Klik op de knop "Branden" en OK.

Stap 13

Klik in het tabblad “Looprekeningen” in de laatste regel “Hoofdrekening” op de knop met stippen en dubbelklik op de gewenste zichtrekening in het venster dat opent.

Stap 14

Klik op de knop "Branden" en OK.

Stap 15

Als u vanaf het begin kiest voor het type tegenpartij “Fys. Personen ", moet u nog een tabblad "Paspoortgegevens" invullen. Hier vult u de serie en het nummer van het paspoort in, door wie het is afgegeven en wanneer.

Aanbevolen: