Hoe De Extensie Te Laten Zien

Inhoudsopgave:

Hoe De Extensie Te Laten Zien
Hoe De Extensie Te Laten Zien

Video: Hoe De Extensie Te Laten Zien

Video: Hoe De Extensie Te Laten Zien
Video: Покрытие ногтей Гелем.Коррекция гелевых Ногтей Себе. nail extension.Градиент гель лаком.укрепление 2024, Mei
Anonim

Een bestandsextensie is een specifieke reeks tekens die een voortzetting zijn van de bestandsnaam, maar gescheiden zijn door een punt. Er wordt aangenomen dat de tekens na de punt de extensie worden genoemd. Standaard verbergt het Windows-besturingssysteem de mogelijkheid om de extensie in Verkenner te bekijken, maar dit defect is eenvoudig op te lossen.

Hoe de extensie te laten zien
Hoe de extensie te laten zien

Noodzakelijk

De weergave van mappen in het systeem configureren

instructies:

Stap 1

Elke gebruiker van het besturingssysteem communiceert elke dag met bestandsextensies, maar denkt er niet eens over na, omdat ze zijn verborgen. Een tekstdocument van de MS Word-editor heeft bijvoorbeeld de extensie doc, grafische bestanden hebben verschillende extensies (jpg, bmp, gif, enz.), de systeemconfiguratiebestanden hebben de extensie ini, enz.

Stap 2

U kunt alle geregistreerde extensies bekijken in de mapweergave-instellingen. Open een willekeurig Verkenner-venster of start het venster Deze computer. Klik in het bovenste menu op "Extra" en selecteer het commando "Mapopties". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Bestandstypen". U ziet een lijst met alle bestandsextensies die in het systeem zijn geregistreerd.

Stap 3

Om de extensies weer te geven van de bestanden die u bekijkt in de "Verkenner", gaat u naar het tabblad "Bekijken" van een reeds geopend venster. Haal het vinkje weg bij "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" en klik tweemaal op OK.

Stap 4

In elke Explorer-map, evenals op het bureaublad, worden bestanden weergegeven in de indeling file.ras: waarbij bestand de bestandsnaam is en ras de extensie.

Stap 5

Deze methode werkt alleen in het besturingssysteem Windows XP. In de nieuwe versie van het besturingssysteem (Windows Seven) staat deze optie op een ander adres. Klik op het menu Start en typ Mapopties in de zoekbalk.

Stap 6

Er zullen twee resultaten in de zoekresultaten zijn, selecteer een van hen. Ga naar het tabblad "Bekijken" en schakel in het blok "Aanvullende parameters" het item "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" uit. Klik op de knop OK om het venster te sluiten.

Stap 7

Wanneer u nu de bestandsextensie wijzigt, verschijnt er een dialoogvenster op het scherm met het bericht "Na het wijzigen van de extensie is dit bestand mogelijk niet beschikbaar." Als u de naam echt wilt wijzigen, klikt u op de knop "Ja".

Aanbevolen: