Hoe De Distributie Bij Te Werken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Distributie Bij Te Werken?
Hoe De Distributie Bij Te Werken?

Video: Hoe De Distributie Bij Te Werken?

Video: Hoe De Distributie Bij Te Werken?
Video: Hoe werken onze Gespecialiseerde Chauffeurs in de Veevoeder Distributie? | Nijhof-Wassink 2024, Mei
Anonim

Linux is een van de snelst groeiende moderne besturingssystemen. Ontwikkelaars van verschillende distributies brengen snel updates uit voor verschillende programma's en systeemkernels. Het is erg belangrijk om de huidige versie van het systeem te behouden, aangezien elke update van cruciaal belang kan zijn en verschillende fouten kan oplossen die zich tijdens het gebruik kunnen voordoen.

Hoe de distributie bij te werken?
Hoe de distributie bij te werken?

Noodzakelijk

stabiel internetkanaal

instructies:

Stap 1

Veel moderne Linux-distributies hebben lange tijd speciale hulpprogramma's gehad om rechtstreeks vanuit de grafische omgeving te updaten. Een van de meest populaire en perfecte distributies in dit opzicht is Ubuntu, dat gebruikers een speciaal updatesysteem biedt.

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om het systeem te upgraden. De eenvoudigste, maar minst stabiele, kan worden beschouwd als updaten via internet. Meestal controleert het systeem onafhankelijk, in overeenstemming met de frequentie die is gespecificeerd in de instellingen, op updates, niet alleen specifiek voor de distributiekit zelf, maar ook voor individuele programma's. Om de update zelfstandig in de Gnome-omgeving te starten, gaat u naar "Beheer" - "Systeem update". Klik op de knop Controleren en vervolgens op Updates installeren. Ga in Unite naar "Systeemtoepassingen" en selecteer "Update Manager".

Stap 3

Als u niet kunt updaten via internet, kunt u een cd-image downloaden van de officiële Ubuntu-website en deze op een schijf branden. Koppel vervolgens de schijf aan het systeem. Dit wordt meestal automatisch gedaan wanneer de schijf in de schijf wordt geplaatst, of met het commando "sudo mount -t iso9660 diskname.iso / cdrom -o loop". Geef de opdracht om "gksu" sh / cdrom / cdromupgrade " te upgraden.

Stap 4

Een andere populaire OpenSUSE-distributie sinds versie 11.4 ondersteunt ook een volledig geautomatiseerde upgrade genaamd Rolling Upgrade. Een speciaal hulpprogramma Tumbleweed is ervoor verantwoordelijk, waarmee u het systeem kunt upgraden zonder te wachten op de volgende stabiele release.

Stap 5

OpenSUSE kan ook eenvoudig worden bijgewerkt met behulp van een standaard installatieschijf. Tijdens de installatie van een nieuwe versie van het systeem volstaat het om het door het installatieprogramma aangeboden "update" -item te selecteren en te wachten op het einde van het proces.

Stap 6

Een gespecialiseerd hulpprogramma is ook verantwoordelijk voor het updaten van de Mandriva-distributiekit, die eenvoudig kan worden gestart vanuit het overeenkomstige item in de grafische omgeving. De adressen van alle repositories zijn al geregistreerd, voor de upgrade is het voldoende om een stabiel internetkanaal te hebben. Het systeem ondersteunt ook updaten vanaf schijf, wat op een vergelijkbare manier als andere distributies wordt gedaan.

Aanbevolen: