Een Welkomstscherm Maken

Inhoudsopgave:

Een Welkomstscherm Maken
Een Welkomstscherm Maken

Video: Een Welkomstscherm Maken

Video: Een Welkomstscherm Maken
Video: Welcome Screen (Splash Page) Android Studio | Beginner's Guide 2024, Mei
Anonim

Natuurlijk wilde elke gebruiker van het Windows XP-besturingssysteem, na jarenlang gebruik ervan, het uiterlijk, het systeemontwerp of het welkomstscherm te veranderen. Met behulp van speciale programma's kunt u de afbeelding wijzigen die verschijnt wanneer het systeem opstart, en het duurt niet meer dan tien minuten om deze bewerking te voltooien.

Een welkomstscherm maken
Een welkomstscherm maken

Noodzakelijk

  • Software:
  • - Bronhacker;
  • - MS Paint.

instructies:

Stap 1

Als u nog niet op de hoogte bent van het bestaan van een apart welkomstschermbestand en dat dit kan worden bewerkt, kan deze situatie snel worden gecorrigeerd. Start Verkenner of het venster Deze computer en navigeer naar de C-schijf. In de Windows-map (de systeemmap, deze kan anders worden genoemd) bevindt zich een System 32-map, deze bevat het bestand Logonui.exe, dat verantwoordelijk is voor het welkomstscherm.

Stap 2

Dus het bestand dat we nodig hebben is er, het MS Paint-programma wordt geleverd met het besturingssysteem en het Resource Hacker-programma moet van internet worden gedownload. Het programma heeft een klein volume, dus deze bewerking zal enige tijd in beslag nemen. Pak het archief na het downloaden uit in een willekeurige map op uw harde schijf. Het blijft om een geschikte afbeelding te vinden om de vorige te wijzigen: u kunt zoeken tussen de beschikbare afbeeldingen op uw computer of u kunt op internet kijken.

Stap 3

Kopieer het Logonui-bestand naar een willekeurige map, maak bij voorkeur een aparte map op uw bureaublad aan waar u dit bestand en de afbeelding kunt plaatsen. Open Resource-hacker. Klik op het menu Bestand, selecteer Openen en open het gekopieerde welkomstschermbestand.

Stap 4

Zoek de map Bitmaps en sectie 100 (alle afbeeldingen bevinden zich hier). Klik met de rechtermuisknop op het bestand met de naam 1049, klik op de knop Resource vervangen. Geef in het geopende venster het pad op naar de map met de afbeelding. Het welkomstscherm vereist een bestand in bmp-formaat, als het uwe een ander formaat heeft, bijvoorbeeld jpeg, moet het worden geconverteerd.

Stap 5

Formaatconversie wordt uitgevoerd met elke grafische editor, gebruik MS Paint. Start het programma door op het menu "Start" te klikken, selecteer "Alle programma's", vervolgens "Accessoires", het item Paint. Druk in het geopende venster op de toetsencombinatie Ctrl + O, geef het pad naar de afbeelding op en klik op de knop "Openen".

Stap 6

Klik op het menu "Bestand", selecteer het item "Opslaan als", geef in het geopende venster het bmp-bestandsformaat op en klik op de knop "Opslaan". Selecteer in het venster dat verschijnt "Open een nieuwe afbeelding" en geef een afbeelding op.

Stap 7

Selecteer in Resource Hacker een bmp-afbeelding. Klik op de knop Activa vervangen. Druk op Ctrl + S om uw wijzigingen op te slaan.

Stap 8

In de map waar het welkomstscherm stond, staan 2 bestanden (aangepast en origineel). Kopieer het nieuwe bestand en plak het in de map System 32, vergeet niet op de knop "Ja" te klikken wanneer u wordt gewaarschuwd dat een dergelijk bestand al bestaat.

Stap 9

Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, zou u het bijgewerkte welkomstscherm moeten kunnen zien.

Aanbevolen: