Hoe Vind Je Een Driver Voor Je Geluidskaart

Inhoudsopgave:

Hoe Vind Je Een Driver Voor Je Geluidskaart
Hoe Vind Je Een Driver Voor Je Geluidskaart

Video: Hoe Vind Je Een Driver Voor Je Geluidskaart

Video: Hoe Vind Je Een Driver Voor Je Geluidskaart
Video: How to download motherboard drivers in Telugu |Download Laptop or Desktop motherboard drivers telugu 2024, Maart
Anonim

Bij elk besturingssysteem zijn er situaties waarin sommige hardware niet meer werkt. Dit is vaak te wijten aan een onjuiste bediening van de stuurprogramma's. Er kunnen veel redenen zijn waarom het stuurprogramma niet meer reageert op apparaatopdrachten en correct werkt, maar het feit blijft dat het apparaat niet werkt. Ook kan het zijn dat de computer geen geluid kan produceren en verschijnt er een inscriptie over het mogelijk ontbreken van drivers voor geluidsapparatuur.

Hoe vind je een driver voor je geluidskaart
Hoe vind je een driver voor je geluidskaart

Noodzakelijk

Computer, geluidskaart, cd met drivers, internettoegang (indien nodig)

instructies:

Stap 1

Zoek de schijven die u hebt gekregen toen u uw computer of accessoires kocht. Onder hen zou een schijf moeten zijn met de woorden "Drivers". Installeer het in uw computerstation.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op "Mijn Computer". Er wordt een contextmenu geopend. Selecteer in dit menu de opdracht "Eigenschappen". De opdracht bevindt zich helemaal onderaan de kolom. Klik erop met de linkermuisknop. Zoek het item "Apparaatbeheer". Afhankelijk van de versie van Windows die u gebruikt, bevindt deze zich in verschillende panelen. In Windows XP - in het paneel linksboven, in Windows 7 of VISTA - in het paneel linksboven. Selecteer dit item door er met de linkermuisknop op te klikken.

Stap 3

De lijst met apparatuur die op de computer is geïnstalleerd, verschijnt in de vorm van een kolom. Zoek het item "Geluidsapparaten". Links naast het opschrift zie je een pijl, klik erop en open de lijst met geluidsapparatuur. Er zijn situaties waarin “onbekende geluidsapparatuur” in de lijst staat in plaats van de naam van de geluidskaart. Het maakt niet uit, de procedure zal hetzelfde zijn.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de naam van de audioapparatuur die in de lijst verschijnt. In het menu dat verschijnt, selecteer "update driver". Selecteer in de update-opties "zoek naar een stuurprogramma op deze computer". Selecteer het station van uw computer als updatebron, aangezien daar een stuurprogrammaschijf is geïnstalleerd. Klik vervolgens op "OK" en wacht tot het systeem de vereiste stuurprogramma's heeft gevonden. Over een paar minuten zijn de chauffeurs gevonden. Het systeem zal u vragen om ze te installeren. Klik op de knop "OK" en wacht tot de installatie is voltooid. Start je computer opnieuw op.

Stap 5

Als de schijf van het stuurprogramma ontbreekt of verloren is, vinkt u na het klikken op de opdracht "stuurprogramma bijwerken" het vakje aan naast de regel "gebruik de internetverbinding". Het systeem zelf zal de stuurprogramma's voor de geluidskaart vinden, opslaan en bijwerken. Het proces is een beetje lang, maar er wordt een reservekopie van de stuurprogramma's op de computer opgeslagen als in de toekomst opnieuw moet worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: