Hoe Te Begrijpen Waarom Windows 7 Niet Start?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Begrijpen Waarom Windows 7 Niet Start?
Hoe Te Begrijpen Waarom Windows 7 Niet Start?

Video: Hoe Te Begrijpen Waarom Windows 7 Niet Start?

Video: Hoe Te Begrijpen Waarom Windows 7 Niet Start?
Video: How to Fix Windows 7 Welcome Screen Stuck 2024, Maart
Anonim

Problemen met het laden van het besturingssysteem kunnen zowel om technische redenen als in verband met softwarestoringen ontstaan. Dus om te begrijpen waarom het besturingssysteem niet start, is het noodzakelijk om elk van de mogelijke redenen te controleren.

Hoe te begrijpen waarom Windows 7 niet start?
Hoe te begrijpen waarom Windows 7 niet start?

Softwarestoringen

Als we het hebben over softwarefouten bij het laden van het besturingssysteem, dan is het de moeite waard om twee belangrijke factoren te benadrukken. De eerste factor zijn de BIOS-instellingen, dat wil zeggen de instellingen voor het hoofd-I / O-systeem. De tweede factor zijn fouten in de bootloader van het besturingssysteem zelf.

Als er bij het laden van het besturingssysteem een fout optreedt na het starten van het proces, moet u het menu openen voor het selecteren van besturingssystemen. Start uw computer opnieuw op en druk op de F8-toets terwijl u informatie van de harde schijf laadt. Een menu voor het selecteren van opties voor het laden van het besturingssysteem wordt geopend. Selecteer de regel "Terug naar selectie besturingssystemen" onderaan deze lijst. Er verschijnt een lijst met alle besturingssystemen die op deze harde schijf zijn geïnstalleerd. Let erop of het eerste besturingssysteem in de lijst het besturingssysteem is dat moet worden opgestart. Als dit niet het geval is, moet u de opstartvolgorde wijzigen. Selecteer dus het gewenste besturingssysteem en druk op de Enter-toets. Nadat het systeem is opgestart, opent u "Deze computer", klikt u op de knop "Systeemeigenschappen" en selecteert u "Geavanceerde systeeminstellingen" aan de linkerkant van het venster. Zoek vervolgens op het tabblad "Geavanceerd" het gedeelte "Opstarten en herstellen" en klik op de knop "Opties". Selecteer uw besturingssysteem in het gedeelte "Het besturingssysteem laden" en klik op de knop "OK". Start uw computer opnieuw op en controleer of het besturingssysteem correct opstart.

Als bij het opstarten van de computer het besturingssysteem dat u nodig hebt niet in de OS-lijst staat, moet u controleren welke harde schijf wordt geladen. Deze optie is natuurlijk alleen mogelijk als je meerdere harde schijven op je computer hebt geïnstalleerd. Om te controleren welke van de harde schijven aan het opstarten is, start u de computer opnieuw op door vanaf het begin op de F2-toets te drukken. BIOS openen. Navigeer naar het gedeelte Opstarten met behulp van de pijltoetsen op uw toetsenbord. In deze sectie wordt de opstartvolgorde van apparaten weergegeven. Bepaal in welk stadium de harde schijf opstart, selecteer deze en druk op Enter. Selecteer de harde schijf waarop het besturingssysteem zich bevindt. Druk op de F10-toets om de parameterwijzigingen op te slaan en opnieuw op te starten.

Technische problemen

Als geen van de bovenstaande methoden u heeft geholpen, ligt de reden ofwel in de volledige onbruikbaarheid van het besturingssysteem of in het slecht functioneren van een computerapparaat. In het eerste geval moet u het besturingssysteem opnieuw installeren. Technische problemen worden in de regel geassocieerd met problemen met de harde schijf. Controleer de stroomcontacten van de harde schijf in de systeemeenheid van uw computer en vervang de stroomstekker door een andere vrije stekker. Deze procedure maakt de harde schijf stabiel.

Aanbevolen: