Hoe Linux Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Linux Op Een Computer Te Installeren
Hoe Linux Op Een Computer Te Installeren
Anonim

Nu groeit de populariteit van gratis software in een enorm tempo. Op basis hiervan wordt duidelijk dat de distributie van dergelijke besturingssystemen ook aan kracht wint, en al op scholen begonnen ze na te denken over het vervangen van de alomtegenwoordige Windows door gratis software. Van alle gratis besturingssystemen valt Linux op, omdat het de harten van miljoenen gebruikers heeft gewonnen.

Hoe Linux op een computer te installeren
Hoe Linux op een computer te installeren

Noodzakelijk

Computer, Linux-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Om de installatie te starten, moet u de schijf met het programma in de drive plaatsen en de computer opnieuw opstarten.

Stap 2

De volgende stap is het voorbereiden van de schijfruimte. Dit moet op een verantwoorde manier worden benaderd om geen informatie te verliezen. Als je Linux op een lege schijf installeert, zijn er geen problemen.

Stap 3

Vervolgens moet u een partitie op uw harde schijf selecteren waar u het systeem wilt installeren. Als je een lege harde schijf hebt, kun je het programma opdracht geven om zelf het pad te kiezen. Zo niet, sla dan eerst alle gegevens op en vertrouw deze zaak vervolgens toe aan het programma.

Stap 4

De volgende stap is het selecteren van de te installeren pakketten. Er zijn twee manieren: de eerste is om een van de installatieopties voor programma's (werk, thuis, enz.) te kiezen, of de pakketkeuzeschakelaar aan te zetten en alles zelf te configureren. Als je alle programma's hebt geselecteerd die je nodig hebt, zorg er dan voor dat je het selectievakje voor "controleer afhankelijkheden" aanvinkt, aangezien sommige van elkaar afhankelijk kunnen zijn.

Stap 5

Dit wordt gevolgd door de configuratie van de apparaten en de grafische interface. Er is hier niets ingewikkelds, alleen als u vraagt naar het type (tweeknops, enz.) muis, moet u dit specificeren. Als u het systeem op een thuiscomputer installeert, is de vraag "Moet u het netwerk configureren?" je moet "nee" antwoorden, zo niet, geef het programma dan opdracht om het zelf te doen.

Stap 6

Vervolgens moet u een beheerderswachtwoord selecteren. Dit wordt gedaan zodat een gewone gebruiker het systeem niet kan beschadigen door een belangrijk bestand te verwijderen. Nu is de installatie bijna voltooid en is het systeem klaar voor gebruik, maar het programma zal u nog een vraag stellen: "Wilt u de bootloader installeren?" Als er naast Linux geen andere besturingssystemen zijn, hoeft er niets te worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: