Een Account Uitschakelen Bij Het Opstarten Van Windows

Inhoudsopgave:

Een Account Uitschakelen Bij Het Opstarten Van Windows
Een Account Uitschakelen Bij Het Opstarten Van Windows
Anonim

Als u niet wilt dat een van de accounts op uw computer beschikbaar is, kunt u deze uitschakelen. Dit betekent niet dat het zal worden verwijderd. Je kunt het altijd weer aanzetten. U kunt elk account uitschakelen, inclusief het speciale "Gast" -account, dat standaard altijd aanwezig is in besturingssystemen van de Windows-familie.

Een account uitschakelen bij het opstarten van Windows
Een account uitschakelen bij het opstarten van Windows

instructies:

Stap 1

De handigste manier om accounts te beheren is vanuit de Microsoft Management Console (MMC). Open het. Klik hiervoor op "Start" -> Uitvoeren -> mmc. Of "Start" en typ mmc in het zoekveld en druk vervolgens op de Enter-toets. Als het systeem om bevestiging vraagt om het programma toe te staan wijzigingen aan te brengen op de computer, klikt u op OK. Als u een beheerderswachtwoord moet invoeren, doe dat dan ook. De MMC-console wordt geopend.

Stap 2

Links in het menu ziet u een lijst met daarin een item "Lokale gebruikers en groepen". Als lokale gebruikers en groepen daar niet verschenen, heeft waarschijnlijk niemand eerder gebruikersaccounts van deze computer via de console bewerkt, dus u moet de module toevoegen. Om dit te doen, selecteert u het menu "Bestand" en vervolgens het item "Snap-in toevoegen of verwijderen".

Stap 3

Zoek nu in de lijst die wordt geopend het item "Lokale gebruikers en groepen", selecteer het en klik op "Toevoegen". U zult zien hoe het in de lijst wordt weergegeven. Klik op de knop Voltooien en klik vervolgens op OK om terug te keren naar de console en accounts te bewerken.

Stap 4

Klik op de groep "Lokale gebruikers en groepen" in het menu. Er verschijnen verschillende mappen in de lijst van het aangrenzende paneel, inclusief de map "Gebruikers". Nadat u erop dubbelklikt, wordt een lijst met gebruikers geopend, selecteer daar de naam van het account dat u wilt uitschakelen.

Stap 5

Roep het accountmenu op met de rechterknop, selecteer "Eigenschappen". Daar ziet u het tabblad Algemeen. Vink het vakje aan naast de instelling "Account uitschakelen", klik nu op "OK".

Stap 6

Als u een gebruikersaccount wilt inschakelen zodat het weer beschikbaar wordt, doe dan hetzelfde, alleen in plaats van het vakje naast de instelling voor het uitschakelen van het account aan te vinken, schakelt u het uit. Deze gebruiker kan nu weer inloggen.

Aanbevolen: