Hoe De Tijd Vast Te Stellen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Tijd Vast Te Stellen?
Hoe De Tijd Vast Te Stellen?

Video: Hoe De Tijd Vast Te Stellen?

Video: Hoe De Tijd Vast Te Stellen?
Video: Hoe Stellen We Waarheden En Feiten Vast In De Tijd Van Het Internet? 2024, April
Anonim

De taakbalk op het "bureaublad" helpt de gebruiker om sneller toegang te krijgen tot verschillende computerbronnen. Bovendien is het behoorlijk informatief. De ontwikkelaars hebben veel behoeften voorzien die zich tijdens het werk kunnen voordoen. Er is een klok op de taakbalk samen met andere pictogrammen in het systeemvak. Als ze niet werken zoals je zou willen, kun je de tijdweergave in een paar stappen corrigeren.

Hoe de tijd vast te stellen?
Hoe de tijd vast te stellen?

instructies:

Stap 1

Als u de klok niet op de taakbalk ziet, kunt u aanpassen hoe deze wordt weergegeven. Open vanuit het menu Start het Configuratiescherm, selecteer in de categorie Vormgeving en thema's het pictogram Taakbalk en menu Start. U kunt ook met de rechtermuisknop ergens op de taakbalk klikken en Eigenschappen selecteren in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 2

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Taakbalk" en stel de markering in het veld "Klok weergeven" in de groep "Meldingsgebied" in. Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en sluit het eigenschappenvenster van de taakbalk door op de knop OK of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 3

Roep het onderdeel "Datum en tijd" aan. Dubbelklik hiervoor met de linkermuisknop op het klokpictogram in het systeemvak op de taakbalk. U kunt ook het "Configuratiescherm" openen via het menu "Start" en het pictogram "Datum en tijd" in de categorie "Datum, tijd, taal en regionale normen" selecteren door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 4

Om de weergegeven tijd op de wijzerplaat te corrigeren, opent u in het venster "Eigenschappen: Datum en tijd" het tabblad "Datum en tijd". Selecteer in het rechterdeel van het venster door te dubbelklikken met de linkermuisknop het veld van uren, minuten of seconden en voer de gewenste waarde in. Klik op de knop "Toepassen".

Stap 5

Om de klok op uw computer te controleren met de tijd die op internet wordt weergegeven, gaat u naar het tabblad "Internettijd". Stel het token in het veld "Synchroniseren met een internettijdserver" in. Selecteer de server die op uw computer moet worden gecontroleerd en klik op de knop "Nu bijwerken".

Stap 6

Wacht tot de synchronisatiebewerking is voltooid. Als het lukt, wordt één keer per week de tijd op de klok van uw computer vergeleken met de tijd op internet. Synchronisatie is alleen mogelijk als uw computer is verbonden met internet.

Stap 7

Gebruik op het tabblad "Tijdzone" de vervolgkeuzelijst om uw tijdzone op te geven. De gegevens in de vervolgkeuzelijst zijn gericht op GTM (Greenwich Mean Time), dat wil zeggen op de tijd van het passeren van de meridiaan waar het Royal Greenwich Observatory zich bevond. Nadat u de gewenste tijdzone heeft geselecteerd, klikt u op de knop "Toepassen".

Stap 8

Let op hetzelfde tabblad op het veld "Automatische overgang naar zomertijd en terug". Met de markering in het opgegeven veld kan de computer op bepaalde dagen van het jaar zelfstandig een uur bij de huidige tijd optellen (of aftrekken). Sinds de overgang naar zomertijd in de Russische Federatie is geannuleerd, is de behoefte aan deze functie verdwenen. Verwijder de markering uit het veld en klik op de knop "Toepassen".

Aanbevolen: