Hoe Antivirus Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Antivirus Te Herstellen
Hoe Antivirus Te Herstellen

Video: Hoe Antivirus Te Herstellen

Video: Hoe Antivirus Te Herstellen
Video: Avast antivirus installeren 2024, Maart
Anonim

Veel Trojaanse paarden, eenmaal op een computer, deactiveren eerst de antivirus. In dit geval worden het verwijderen van malware van het systeem en het herstellen van de volledige werking van het antivirusprogramma topprioriteiten.

Hoe antivirus te herstellen
Hoe antivirus te herstellen

instructies:

Stap 1

Meestal wordt het antivirusprogramma beschadigd als de antivirusdatabases niet op tijd worden bijgewerkt. Elke dag verschijnen er nieuwe virussen en Trojaanse paarden, en u kunt ze op uw computer krijgen door simpelweg een geïnfecteerde site te bezoeken. Als de antivirus niet meer normaal werkt, moet u speciale hulpprogramma's gebruiken.

Stap 2

Ongeacht welke antivirus u hebt geïnstalleerd, u kunt het gratis hulpprogramma Dr. Web CureIt!® gebruiken dat u kunt downloaden van de website van de fabrikant: https://www.freedrweb.com/cureit/?lng=ru. Dit programma scant uw computer en verwijdert gedetecteerde virussen en Trojaanse paarden. Installeer daarna uw standaard antivirusprogramma opnieuw en werk de databases bij.

Stap 3

Als de geïnfecteerde computer niet opstart, gebruik dan de Dr. Web® LiveCD-reddingsschijf: https://www.freedrweb.com/livecd/?lng=ru. Het programma helpt bij het opslaan van belangrijke gegevens en zal proberen het systeem weer werkend te krijgen.

Stap 4

Andere antivirusleveranciers hebben vergelijkbare hulpprogramma's. Op de website van Kaspersky Lab vindt u een grote selectie nuttige programma's: https://support.kaspersky.com/viruses/utility. Met hun hulp kunt u malware verwijderen en de normale werking van de computer herstellen. Nadat u de virussen hebt verwijderd, opent u het hoofdvenster van Kaspersky Anti-Virus en klikt u op de knop "Extra". Klik in het gedeelte "Herstel na infectie" op de knop "Uitvoeren".

Stap 5

Sommige Trojaanse paarden blokkeren de antivirus door de systeemtijd van de computer vooruit of achteruit te verplaatsen, waardoor de licentiesleutel ongeldig wordt en de antivirus niet meer werkt. Herstel in dit geval de juiste systeemtijd: "Start" - "Configuratiescherm" - "Datum en tijd". Werk daarna de antivirusdatabases bij en voer een computerscan uit.

Stap 6

Als u het antivirusprogramma opnieuw moet installeren, verwijdert u het eerst met de standaard verwijderingshulpmiddelen. Er is een speciaal hulpprogramma voor het verwijderen van noodgevallen voor Dr. Web, wat handig is als het standaard verwijderprogramma het beschadigde programma niet kan verwijderen. U kunt dit hulpprogramma hier downloaden:

Aanbevolen: