De Configuratie Van Uw Computer Bepalen

Inhoudsopgave:

De Configuratie Van Uw Computer Bepalen
De Configuratie Van Uw Computer Bepalen

Video: De Configuratie Van Uw Computer Bepalen

Video: De Configuratie Van Uw Computer Bepalen
Video: How to Join Client to a Active Directory Domain in Windows Server 2012 2024, April
Anonim

Van tijd tot tijd wordt de eigenaar van een personal computer geconfronteerd met de noodzaak om de hardwareconfiguratie ervan te bepalen. Het is goed als er technische documentatie is waarin de componenten en hun technische kenmerken in detail worden vermeld. Als dergelijke documentatie niet bestaat, moet u anders handelen: open bijvoorbeeld de behuizing van de systeemeenheid en onderzoek de inhoud ervan.

De configuratie van uw computer bepalen
De configuratie van uw computer bepalen

instructies:

Stap 1

Als er geen wens of mogelijkheid is om de systeemeenheid te demonteren, kunt u de configuratie van de computer bepalen met behulp van Windows-tools of met programma's van derden. Selecteer in het menu Start Alle programma's, Bureau-accessoires, Systeemwerkset, Systeeminformatie. Na een tijdje zal het hulpprogramma een bestand weergeven met verschillende informatie over de configuratie van uw computer.

U kunt dit rapport op een andere manier verkrijgen. Kies Uitvoeren in het startmenu en voer de naam van het hulpprogramma msinfo32 in het veld Openen in. Druk op de OK-knop om te bevestigen. U kunt het rapport opslaan als een tekstbestand. Selecteer hiervoor de items "Bestand" en "Exporteren" in het hoofdmenu. Geef de map op waarin u het rapport wilt opslaan.

Stap 2

Als uw computer een Windows-besturingssysteem heeft, is DirectX erop geïnstalleerd. Hiermee kunt u informatie krijgen over de configuratie van uw computer. Klik in het menu Start op Uitvoeren en typ dxdiag in het vak Openen. Klik op OK om uw invoer te bevestigen. Het venster DirectX Diagnostic Tool verschijnt. Het tabblad Systeem bevat informatie over de configuratie van uw computer. Op andere tabbladen kunt u meer gedetailleerde informatie krijgen over de werking van de systeemeenheid.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Selecteer de optie "Eigenschappen" in de vervolgkeuzelijst. Ga in het venster Systeemeigenschappen naar het tabblad Hardware en klik op de knop Apparaatbeheer. In het venster Apparaatbeheer worden de apparaten weergegeven die op uw computer zijn geïnstalleerd. Om gedetailleerde informatie over de werking van het apparaat te krijgen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en selecteert u de optie "Eigenschappen" in de vervolgkeuzelijst.

Stap 4

U kunt de configuratie van uw computer controleren met software van derden, zoals SiSoftware Sandra of Everest. Beide programma's hebben een vriendelijke Russischtalige interface. Nieuwe versies van programma's zijn shareware, oude zijn gratis. Voor een overzicht van de configuratie van uw computer klikt u op het pictogram Computer en samenvatting in Everest en op Overzichtsinformatie in Sandra. Meer gedetailleerde informatie over de werking van elk van de apparaten kan worden verkregen door het bijbehorende pictogram te selecteren.

Aanbevolen: