De Configuratie Van Een Computer Bekijken

Inhoudsopgave:

De Configuratie Van Een Computer Bekijken
De Configuratie Van Een Computer Bekijken

Video: De Configuratie Van Een Computer Bekijken

Video: De Configuratie Van Een Computer Bekijken
Video: CONFIGURATION OF DESKTOP/LAPTOP || SYSTEM CONFIGURATION || COMPUTER CONFIGURATION 2024, April
Anonim

Zodra de gebruiker in veel apparaten van een personal computer op zijn minst een beetje begint te begrijpen, of hij de wens heeft om erachter te komen wat zich in zijn computer bevindt, wordt hij onmiddellijk getroffen door de gedachte om in de systeemeenheid binnen te dringen. Er zijn veel manieren om de naam van de onderdelen van uw computer te achterhalen.

De configuratie van een computer bekijken
De configuratie van een computer bekijken

Noodzakelijk

Everest Ultimate Edition-software

instructies:

Stap 1

Om de processor, het RAM-geheugen en het besturingssysteem van uw computer te controleren, moet u naar het bureaublad gaan en het pictogram "Deze computer" op het bureaublad vinden. Klik met de rechtermuisknop op dit pictogram, selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. In het geopende venster ziet u al deze gegevens.

Stap 2

Om alle geïnstalleerde componenten te bekijken, gaat u naar het tabblad Hardware en klikt u op de knop Apparaatbeheer. In het geopende venster ziet u alle componenten die in het systeem zijn geïnstalleerd. De aanwezigheid van een vraagteken naast een onderdeel duidt op een onjuiste installatie of het ontbreken van stuurprogramma's voor een bepaald apparaat.

Stap 3

Voor meer gedetailleerde informatie over de binnenkant van uw computer, moet u speciale programma's installeren. Onder dergelijke programma's zijn er verschillende populaire producten: Everest, SiSoftware Sandra, AIDA 64. In dit artikel zullen we het Everest-programma beschouwen, dat volledige informatie over de binnenkant van uw computer weergeeft.

Stap 4

Om de volledige informatie over de geïnstalleerde apparaten te weten te komen, voert u het programma uit. Wanneer het programma start, scant het automatisch de computer als geheel. Het scant niet alleen de systeemeenheid, maar alle apparaten die verbindingen hebben met de systeemeenheid. Het volstaat om een specifieke sectie te selecteren, bijvoorbeeld een moederbord of geheugen, om alle kenmerken van dit onderdeel te zien. Met dit programma kunt u ook gescande gegevens opslaan in een tekst- of html-bestand.

Aanbevolen: