Hoe Een Blanco Te Branden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Blanco Te Branden?
Hoe Een Blanco Te Branden?
Anonim

Voor langdurige opslag van informatie is het handig om cd's en dvd's te gebruiken. Apparaten voor het lezen van schijven zijn tegenwoordig heel gebruikelijk: dit zijn computers, en dvd-spelers en cd-spelers. Daarom is het handig om verschillende informatie op schijven over te zetten: documenten, muziek, films. Dit vereist de mogelijkheid om zelfstandig informatie op dit type media vast te leggen.

Hoe een blanco te branden?
Hoe een blanco te branden?

Noodzakelijk

  • - een computer met een cd-rom-schrijver;
  • - Nero StartSmart-programma;
  • - lege cd- of dvd-schijf.

instructies:

Stap 1

Open het Nero StartSmart-programma. Leg een lege schijf in de cd-rom.

Stap 2

Selecteer een menu-item afhankelijk van het schijfformaat dat u wilt branden:

- als dit een muziekschijf is die u in een gewoon muziekcentrum wilt beluisteren, moet u het item "Audio-cd maken" gebruiken;

- Als u een videoschijf wilt maken, moet u het item "Video-cd maken" gebruiken;

- Als u een schijf met enige informatie wilt branden, gebruikt u de items "Make data CD" of "Make data DVD", afhankelijk van het medium waarop u gaat opnemen (cd of dvd respectievelijk).

Stap 3

Er is een venster voor u geopend, ontworpen om bestanden toe te voegen die u op schijf wilt branden. U kunt elk bestand aan de lijst toevoegen door het simpelweg naar dit venster te slepen en neer te zetten, of u kunt de knop "Toevoegen" gebruiken om de benodigde bestanden te vinden. In het onderste deel van het venster, terwijl u bestanden toevoegt, verschijnt een indicatie van de mate van volheid van de schijf. De indicator mag de rode lijn niet bereiken, anders wordt de schijf niet beschreven.

Stap 4

Nadat alle bestanden voor opname zijn geselecteerd, klikt u op de knop "Volgende". U ziet het venster "Definitieve opname-instellingen". Daarin kunt u een naam aan de schijf toewijzen, de opnamesnelheid selecteren. Lagere snelheden verkleinen de kans op schrijffouten.

Stap 5

Nadat u de laatste instellingen heeft gemaakt, klikt u op de knop "Opnemen". Het proces van het branden van de schijf begint. Het duurt een paar minuten, waarna het programma aangeeft dat de opname succesvol is afgerond.

Aanbevolen: