Hoe Windows 10 Terug Te Draaien Naar Een Eerdere Versie

Hoe Windows 10 Terug Te Draaien Naar Een Eerdere Versie
Hoe Windows 10 Terug Te Draaien Naar Een Eerdere Versie

Video: Hoe Windows 10 Terug Te Draaien Naar Een Eerdere Versie

Video: Hoe Windows 10 Terug Te Draaien Naar Een Eerdere Versie
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Heb je het besturingssysteem gehaast en bijgewerkt naar de nieuwste versie, en nu vraag je je af hoe je Windows 10 terug kunt draaien naar Windows 7 of 8.1? U kunt op verschillende manieren terugkeren naar uw vertrouwde besturingssysteem.

Hoe Windows 10 terug te draaien
Hoe Windows 10 terug te draaien

Als je het nieuwe besturingssysteem niet leuk vindt, kun je officieel binnen 30 dagen na de datum van de update automatisch overschakelen van Windows 10 naar Windows 7 en 8.1. Als u de gebruikelijke versie van het besturingssysteem later dan een maand later wilt retourneren, zonder de reservekopie op verwisselbare media of in een vrije partitie van de harde schijf op te slaan, dan zal dat niet lukken. Omdat de back-upbestanden automatisch worden verwijderd.

Om Windows 10 terug te draaien naar een vorige versie, moet je naar Instellingen - Update en herstel - Herstel - Terug naar Windows 7 of 8.1 gaan, afhankelijk van de assembly die eerder naar de computer is gedownload. Klik op de knop "Aan de slag" en selecteer vervolgens de optie "Terug". Daarna volgt het proces van het verwijderen van nieuwe bestanden, waarbij de instellingen van de geselecteerde versie van Windows worden hersteld en de computer zichzelf opnieuw opstart. Alle persoonlijke gegevens blijven intact en toepassingen en installaties die in Windows 10 zijn gemaakt, gaan verloren.

Beeld
Beeld

Er is een alternatieve manier die u zal vertellen hoe u Windows 10 terugdraait via de herstartbalk. We gaan naar het menu "Start" - "Afsluiten", houd Shift ingedrukt, klik op het toetsenbord op de optie "Opnieuw opstarten". U kunt ook upgraden van Windows 10 naar Windows 7 en 8.1 bij inloggen wanneer u om een wachtwoord wordt gevraagd (als u een persoonlijk account hebt). Houd Shift op uw toetsenbord ingedrukt en klik op de optie "Opnieuw opstarten". Er verschijnt een menu met een keuze aan acties op het scherm. Klik op het pictogram "Diagnose" - "Extra opties" - "Terug naar de vorige assembly" en selecteer de versie van het besturingssysteem die eerder is geïnstalleerd en bij u past. Voer indien nodig het wachtwoord voor uw account in en klik op de knop "Doorgaan" - "Teruggaan naar de vorige build".

Beeld
Beeld

U kunt Windows 10 terugdraaien naar versie 7 en 8.1 door het gratis programma van derden EaseUS System GoBack Free te downloaden. Deze tool helpt als je van tevoren hebt nagedacht over een back-up en gewoon een nieuwe OS-build gaat proberen. Klik na het installeren van het programma op de knop "Back-upsysteem" en wacht tot het einde van de procedure. De systeemkopie wordt opgeslagen in PBD-indeling op de geselecteerde harde schijfpartitie. Daarna kunt u upgraden naar Windows 10 en hoeft u zich geen zorgen te maken als het systeem niet bij u past. Om terug te draaien vanuit Windows 10, klikt u gewoon op de knop "Ga terug". Het systeem wordt opnieuw opgestart en u kunt de vertrouwde versie van het besturingssysteem gebruiken zonder persoonlijke gegevens te verliezen.

Aanbevolen: