Een Film Afspelen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Film Afspelen Op Een Computer
Een Film Afspelen Op Een Computer

Video: Een Film Afspelen Op Een Computer

Video: Een Film Afspelen Op Een Computer
Video: How to Play DVD Movies on Windows 10 2024, April
Anonim

Tegenwoordig komen films om thuis te kijken het vaakst bij ons binnen via internet of op optische schijven. De opnameformaten voor distributie op fysieke media en via het netwerk verschillen, maar dit is geen probleem voor de software die in moderne computers wordt gebruikt. In de regel worden de programma's die nodig zijn voor het afspelen van films geïnstalleerd met de installatie van het besturingssysteem.

Een film afspelen op een computer
Een film afspelen op een computer

instructies:

Stap 1

Als de film is opgenomen op optische media, moet de computer beschikken over een geschikt afspeelapparaat - een cd- of dvd-station - om de film af te spelen. Als de gebruiker hiervoor zorgt, neemt de computer de rest over - plaats de schijf gewoon in de uitvoerlade van de drive. Het besturingssysteem zal de inhoud van de media scannen, het autorun-bestand zoeken en een prompt weergeven om het uit te voeren, of een venster openen om de inhoud van de schijf te bekijken in bestandsbeheer.

Stap 2

Selecteer het item dat begint met het woord 'Play'. Het besturingssysteem start de speler die standaard is geïnstalleerd en ofwel het schijfmenu verschijnt op het scherm, of het begint onmiddellijk te spelen - dit hangt af van het script dat in het opstartbestand van de schijf is geplaatst. Tijdens het weergaveproces kunt u de parameters aanpassen en het afspeelproces regelen met de bedieningselementen van de speler.

Stap 3

In het geval dat de film via internet wordt geüpload, hangt de opstartmethode grotendeels af van het bestandsformaat. Het kan een van de standaard videoformaten zijn (avi, mpg, wmv, enz.), of een schijfkopieformaat (iso, nrg, img, enz.). In het eerste geval, om het te bekijken, dubbelklikt u gewoon op het bestand en het besturingssysteem zal het afspeelprogramma starten. Het enige probleem dat zich in dit geval kan voordoen, is het ontbreken van een codec in het systeem die nodig is om dit specifieke type bestand af te spelen. Een codec is een speciale encoder/decoder geconfigureerd voor een bepaalde standaard voor het plaatsen van data in videobestanden. Je kunt het vinden op internet.

Stap 4

Om een film af te spelen van een bestand met een schijfkopie, hebt u een speciale toepassing nodig - een emulator van virtuele schijven. En het kan ook via internet worden verkregen. U kunt bijvoorbeeld een gratis versie van de emulator vinden op de Daemon Tools-website (https://www.daemon-tools.cc/rus/products/dtLite). Na het installeren van een dergelijk programma in het systeem, zal dubbelklikken op het afbeeldingsbestand dezelfde actie veroorzaken als de installatie van een optische schijf in de lezer zoals beschreven in de eerste stap.

Aanbevolen: