Een Vaste Spatie Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Vaste Spatie Invoegen
Een Vaste Spatie Invoegen

Video: Een Vaste Spatie Invoegen

Video: Een Vaste Spatie Invoegen
Video: Project tekstverwerking: Vaste spaties 2024, April
Anonim

De vaste spatie is bedoeld om de situatie van woordafbreking of het breken in de volgende regel met gegevens te voorkomen, die niet onderhevig is aan dergelijke acties volgens de regels van de taal. Dit geldt vooral voor maateenheden en initialen. De procedure voor het aanbrengen van een vaste spatie is standaard en vereist geen gebruik van speciale programma's.

Een vaste spatie invoegen
Een vaste spatie invoegen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het knooppunt "Alle programma's" om de implementatie van de procedure voor het toepassen van een vaste spatie in het geselecteerde document van de Word-toepassing in de Microsoft Office-suite te starten. Vouw de Microsoft Office-link uit en start Word. Zoek en open het document dat u wilt bewerken.

Stap 2

Open het menu "Invoegen" van het bovenste servicepaneel van het toepassingsvenster en selecteer het gedeelte "Symbolen" in het rechtergedeelte van het lint. Gebruik het subitem "Symbool" en selecteer de opdracht "Andere symbolen" in de vervolgkeuzelijst. Ga naar het tabblad "Speciale tekens" van het dialoogvenster dat wordt geopend en selecteer het item "Non-breaking Space" in de catalogus. Gebruik de knop "Invoegen" om de vereiste bewerking van het vereiste symbool uit te voeren, of gebruik het gelijktijdig indrukken van de functietoetsen Ctrl + Shift, terwijl u de spatiebalk ingedrukt houdt, om een alternatieve methode van invoegen te gebruiken.

Stap 3

Geef het vaste spatieteken weer dat in het geselecteerde document wordt gebruikt. Vouw hiervoor het menu "Home" van het bovenste servicepaneel van het Word-toepassingsvenster uit en selecteer het gedeelte "Alinea". Gebruik de subopdracht Alle tekens weergeven om ervoor te zorgen dat het spatieteken in het document dat u aan het bewerken bent, eruitziet als een punt en dat de vaste spatie eruitziet als kleine cirkels. Een alternatieve manier om hetzelfde resultaat te krijgen is door de "sneltoetsen" Ctrl + * te gebruiken. Vergeet niet om altijd een vaste spatie voor het streepje te gebruiken om te voorkomen dat een streepje zonder een voorwoord wordt afgebroken.

Stap 4

Gebruik de SendKeys "^ +", True-codesyntaxis om het gelijktijdig indrukken van de functietoetsen Ctrl + Shift + spatie in een Visual Basic-toepassing te emuleren om een vaste spatie in een gewenst document in te voegen.

Aanbevolen: