Hoe Windows 7 Zonder Resten Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 7 Zonder Resten Te Verwijderen
Hoe Windows 7 Zonder Resten Te Verwijderen

Video: Hoe Windows 7 Zonder Resten Te Verwijderen

Video: Hoe Windows 7 Zonder Resten Te Verwijderen
Video: How to perform a Clean Boot in Windows 7 2024, April
Anonim

Alle bestanden van het besturingssysteem Windows 7 worden opgeslagen op twee lokale schijven. Om dit besturingssysteem volledig van de harde schijf te verwijderen, moet u beide partities formatteren. Er zijn verschillende algoritmen om dit proces uit te voeren.

Hoe Windows 7 zonder resten te verwijderen
Hoe Windows 7 zonder resten te verwijderen

Noodzakelijk

  • - installatieschijf voor Windows 7;
  • - Partitie Beheerder;
  • - de tweede computer.

instructies:

Stap 1

Als u uw harde schijf op een tweede computer kunt aansluiten, volgt u deze procedure. Nadat u deze pc hebt ingeschakeld, opent u het BIOS-menu en controleert u de opstartprioriteit van de apparaten. Zorg ervoor dat de "native" harde schijf van de computer de eerste is in de lijst met hardware.

Stap 2

Wacht tot het besturingssysteem is geladen en open het configuratiescherm. Ga naar het menu Beheer. In Windows 7 is dit menu toegankelijk via systeemeigenschappen. Open het submenu Computerbeheer.

Stap 3

Zoek en open Schijfbeheer. Klik met de rechtermuisknop op de grafische afbeelding van de partitie van uw harde schijf waarop Windows 7 is geïnstalleerd. Selecteer "Formatteren". Voer de reinigingsprocedure uit voor het geselecteerde volume.

Stap 4

Formatteer de opstartpartitie op dezelfde manier. De grootte van dit volume is gewoonlijk 100 MB. Na het voltooien van deze stappen, sluit u uw computer af en verwijdert u de harde schijf.

Stap 5

Als u alle bestanden moet verwijderen zonder een extra pc te gebruiken, download dan een opstartschijfkopie met Partition Manager of Acronis Disk Director. Brand deze afbeelding op dvd met de functie Opstartbare schijf maken.

Stap 6

Plaats de resulterende schijf in het station en start uw computer opnieuw op. Druk op de F8-toets en selecteer DVD-Rom. Wacht tot het geselecteerde hulpprogramma is gestart. Formatteer de gewenste partities met behulp van het grafische menu van het programma.

Stap 7

Als u een installatieschijf voor Windows 7 hebt, start u deze in DOS-modus zoals beschreven in de vorige stap. Begin met het installeren van het nieuwe besturingssysteem. Nadat u de lijst met beschikbare partities hebt geopend, selecteert u het systeemvolume en klikt u op de knop "Formatteren".

Stap 8

Herhaal deze handeling om de opstartpartitie op te schonen. Sluit het installatieprogramma af door uw computer uit te schakelen.

Aanbevolen: