Schijfscannen Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Schijfscannen Uitschakelen?
Schijfscannen Uitschakelen?

Video: Schijfscannen Uitschakelen?

Video: Schijfscannen Uitschakelen?
Video: Сканируйте неограниченное количество бесплатных 3D-ак... 2024, Mei
Anonim

Als er een storing optreedt op de partities van uw harde schijf, "markeert" het besturingssysteem dit als verificatie vereist. En bij de volgende keer opstarten start het systeem een automatische controle van de sectoren van de harde schijf.

Schijfscannen uitschakelen?
Schijfscannen uitschakelen?

instructies:

Stap 1

Als een dergelijke controle elke keer wordt gestart, is de parameter verplichte controle ingesteld, of heeft de harde schijf een storing die het systeem niet alleen kan oplossen. Controleer de harde schijf met behulp van het besturingssysteem. Om dit te doen, voert u de opdrachtregel uit vanuit het menu Start en typt u de opdracht chkdsk -r, die de harde schijf zal controleren terwijl de gedetecteerde slechte sectoren worden gecorrigeerd.

Stap 2

De controle kan ook worden uitgevoerd vanuit het hulpprogramma Schijfbeheer. Klik met de rechtermuisknop op de sectie en selecteer Eigenschappen. Open het tabblad "Service" en start de scan door het selectievakje "Beschadigde sectoren repareren" aan te vinken. In dit geval moet u beheerdersrechten op de pc hebben. Als u meerdere schijven heeft, moet u ze elk afzonderlijk controleren.

Stap 3

Als de huidige controle de bestaande storing niet kon verhelpen en de status van de harde schijf "dirty bit" (aanwezigheid van een "dirty" bit) niet kon verwijderen, gebruik dan speciale hulpprogramma's voor het onderhoud van harde schijven - Victoria, MHDD, HddRegenerator en anderen. Je kunt ze vinden in LiveCD-assembly's. Dergelijke schijven worden in bijna elke winkel van het overeenkomstige product verkocht. U kunt ook afbeeldingen van het besturingssysteem op internet vinden en deze op schijf branden.

Stap 4

Als er geen storing is op het oppervlak van de harde schijf, maar de autochk.exe-checker nog steeds wordt gestart telkens wanneer het systeem start, kunt u deze parameter handmatig corrigeren. Voer chkntfs / x drive: [drive letter] in op de opdrachtregel. Het is de moeite waard om te bedenken dat het gedwongen annuleren van de hardeschijfcontrole tot ongewenste gevolgen kan leiden: u hoort pas over een ernstige storing van de harde schijf of schade aan systeembestanden op het moment dat het systeem weigert op te starten.

Aanbevolen: