Hoe Verwijder Ik Registersleutels?

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijder Ik Registersleutels?
Hoe Verwijder Ik Registersleutels?

Video: Hoe Verwijder Ik Registersleutels?

Video: Hoe Verwijder Ik Registersleutels?
Video: How to delete register file 2024, Mei
Anonim

Het aanpassen van het Windows-besturingssysteem gebeurt voornamelijk via de gebruikersinterface. Ondanks het gebruiksgemak zijn de functies beperkt en kunnen niet alle parameters van het besturingssysteem ermee worden geconfigureerd. De mogelijkheden voor het wijzigen van OS-parameters door het register te bewerken zijn onvergelijkbaar ruimer.

Hoe verwijder ik registersleutels?
Hoe verwijder ik registersleutels?

Noodzakelijk

  • - een computer waarop Windows OS is geïnstalleerd;
  • - programma's van derden voor het bewerken van het register.

instructies:

Stap 1

Het bewerken van het register wordt uitgevoerd met behulp van het programma regedit.exe (in de map / windows /) of regedit32.exe (in de map / windows / system32 /). Maak voor het gemak een snelkoppeling naar dit programma op het "bureaublad" - door er met de rechtermuisknop op te klikken en de optie "Bureaublad (snelkoppeling maken)" te selecteren. Regedit.exe kan ook worden uitgevoerd door regedit te typen in het formulier Uitvoeren in het menu Start.

Stap 2

Voer het programma uit. Selecteer in het geopende venster in het menu "Bewerken" de optie "Zoeken" of druk op Ctrl + F. Voer in het formulier dat verschijnt de naam in van de sleutel die u gaat verwijderen en klik op "Volgende zoeken". Afhankelijk van de zoekparameters die in dit venster zijn opgegeven, zoekt het programma naar de vereiste sleutel.

Stap 3

Markeer de gevonden sleutel. Selecteer in het menu Bestand de optie Exporteren. In het dialoogvenster dat verschijnt, stelt u de bestandsnaam in (als optie de naam van de sleutel die u verwijdert) en specificeert u de map waarin u het bestand met de reg-extensie wilt opslaan. Klik op "Opslaan". Als u dit bestand opslaat, kunt u de verwijderde sleutel op elk moment herstellen als het verwijderen ervan de werking van het besturingssysteem nadelig zou beïnvloeden. Om dit te doen, volstaat het om op het opgeslagen bestand te dubbelklikken en de bewerking te bevestigen door op OK te klikken. Als gevolg hiervan wordt de verwijderde registervermelding hersteld.

Stap 4

Selecteer de sleutel, selecteer de optie Verwijderen in het menu Bewerken en bevestig uw beslissing door op OK te klikken. Of klik met de rechtermuisknop op de sleutel en selecteer de optie "Verwijderen" in het contextmenu. Sluit de editor en start uw computer opnieuw op. Dit laatste is niet altijd vereist, het hangt af van de parameter die moet worden verwijderd, maar voor de zekerheid kan het nog steeds geen kwaad om het te doen.

Stap 5

Houd er rekening mee dat het register verschillende identieke sleutels kan hebben die zijn opgeslagen in verschillende secties - HKEY_CURRENT_USER, HKEY_LOCAL_MACHINE en andere. In sommige gevallen is het voldoende om een wijziging aan te brengen in de sectie HKEY_CURRENT_USER, zodat deze ook automatisch wordt doorgevoerd in andere secties. Dit is echter niet altijd het geval; voor een volledige garantie moet u de sleutels in alle partities verwijderen.

Stap 6

U kunt het register bewerken met behulp van tal van programma's van derden. De meeste van hen slaan de registerinstellingen op voordat ze de patch maken, waardoor het niet meer nodig is om het externe sleutelbestand zelf te exporteren (op te slaan). Bovendien reinigen de programma's het register en zoeken naar sleutels, waarbij ze allemaal tegelijk worden weergegeven, terwijl bij het zoeken in regedit.exe, na het vinden van een sleutel, elke keer dat u de zoekopdracht voor de volgende bevestigt.

Stap 7

Soms weigert het systeem de sleutel te verwijderen, met de mededeling dat u hiervoor geen toestemming heeft. Selecteer in dit geval de subsectie waar de sleutel zich bevindt en selecteer de optie "Resolutie" in het menu "Bewerken". Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Geavanceerd" en geef jezelf volledige toegang tot het bewerken van deze subsectie.

Aanbevolen: