Een Snelkoppeling Op Het Bureaublad Maken

Inhoudsopgave:

Een Snelkoppeling Op Het Bureaublad Maken
Een Snelkoppeling Op Het Bureaublad Maken

Video: Een Snelkoppeling Op Het Bureaublad Maken

Video: Een Snelkoppeling Op Het Bureaublad Maken
Video: een snelkoppeling plaatsen op je bureaublad Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bureaubladsnelkoppelingen bieden snelle en gemakkelijke toegang tot documenten of programma's zonder dat u naar het menu Alle programma's hoeft te gaan. U kunt snelkoppelingen maken naar veelgebruikte documenten, bestanden, mappen en programma's. De snelkoppelingen zien eruit als de originele bestanden, maar hebben een kleine pijl in de linkerhoek van de snelkoppelingsafbeelding. Als u geen snelkoppelingen gebruikt, kunt u deze eenvoudig verwijderen. In dit geval blijven de bestanden zelf, waarnaar de snelkoppelingen verwijzen, behouden.

Een snelkoppeling op het bureaublad maken
Een snelkoppeling op het bureaublad maken

instructies:

Stap 1

Snelkoppelingen maken op schijven

Werken op een computer kan tijd besparen. door snelkoppelingen op het bureaublad te maken voor elk van de stations op uw computer of alleen voor vaak gebruikte stations. Dubbelklik in het menu Start op het pictogram Deze computer om de stations op uw computer te bekijken. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Lokale schijf (C:) en sleep het naar een lege plek op het bureaublad terwijl u de muisknop ingedrukt houdt. Laat de muisknop los en selecteer Snelkoppelingen maken in het contextmenu. De standaardnaam voor het pictogram is Snelkoppeling naar lokale schijf (C). Om de naam van een snelkoppeling te wijzigen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Naam wijzigen. Nu kunt u station C openen door met de linkermuisknop op de snelkoppeling te dubbelklikken. Er wordt een venster geopend met de inhoud van de C-schijf.

Stap 2

Snelkoppelingen naar bestanden en mappen maken

Mogelijk hebt u specifieke bestanden en mappen die u regelmatig gebruikt. Door snelkoppelingen op het bureaublad te plaatsen, kunt u aanzienlijk tijd besparen bij het zoeken naar documenten. Open Deze computer en dubbelklik op het C-pictogram, zoek het bestand of de map waarvoor u een snelkoppeling wilt maken. Houd het pictogram met de rechtermuisknop ingedrukt, verplaats het naar het bureaublad en selecteer Snelkoppelingen maken in het menu. Het pictogram wordt nu op het bureaublad geplaatst met de naam "Snelkoppeling naar …".

Stap 3

Wijzig de afbeelding voor een snelkoppeling

Windows biedt een grote verscheidenheid aan pictogramafbeeldingen waarmee u hun uiterlijk kunt aanpassen. Hierdoor kunt u bestanden of mappen sneller identificeren. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram om de snelkoppelingsafbeelding te wijzigen. Selecteer Eigenschappen in het menu. Ga naar het tabblad Snelkoppeling en klik op Pictogram wijzigen. Er wordt een venster geopend waarin een galerij met pictogrammen verschijnt. Kies een pictogram dat je leuk vindt. Klik op OK en het geselecteerde pictogram vervangt het oude snelkoppelingspictogram.

Stap 4

Sneltoetsen maken

Om meer tijd te besparen, kunt u sneltoetsen aanpassen om veelgebruikte sneltoetsen te openen. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en kies Eigenschappen in het menu. Selecteer in het geopende venster het tabblad Snelkoppeling. Ga naar het veld Snelkoppeling en druk, terwijl u de Ctrl- of Alt-toets ingedrukt houdt, op een willekeurige letter op het toetsenbord, bijvoorbeeld F. De sneltoets verschijnt in het veld: Ctrl + alt="Afbeelding" + F. Klik vervolgens op OK. Uw sneltoets is klaar voor gebruik.

Aanbevolen: