Hoe Maak Je Een Tabel In Oracle

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Tabel In Oracle
Hoe Maak Je Een Tabel In Oracle

Video: Hoe Maak Je Een Tabel In Oracle

Video: Hoe Maak Je Een Tabel In Oracle
Video: HOW TO CREATE TABLE IN ORACLE 2024, April
Anonim

Oracle wordt veel gebruikt om werk met betrekking tot databases uit te voeren in termen van automatisering. Om problemen op te lossen die samenhangen met het uitvoeren van acties in deze softwareschil, wordt aanbevolen om thematische sites vaker te bezoeken.

Hoe maak je een tabel in oracle
Hoe maak je een tabel in oracle

Noodzakelijk

Oracle-software

instructies:

Stap 1

Log met de juiste omgevingsvariabelen in op de Oracle-shell. Dit doe je door het source // all commando in te voeren. omgeving Voer bij het inloggen het dbpasswd-wachtwoord in en wijzig dit naar eigen inzicht in het programma.

Stap 2

Gebruik de volgende code op een of meer regels om een tabel aan te maken: CREATE TABLE (); Gebruik een puntkomma om de nummering te stoppen, anders wordt de bewerking voortgezet. Laat geen lege regels achter, omdat dit de bewerking onderbreekt zonder deze te starten.

Stap 3

Voer de volgende opdracht uit om een tabel te maken met de primaire code: CREATE TABLE (…, a PRIMARY KEY, b,…); Als u een tabel moet maken met meerdere kolommen als primaire sleutels, gebruikt u de volgende code: CREATE TABLE (, PRIMARY KEY (a, b, c));

Stap 4

Als u een tabel in Oracle moet bewerken door nieuwe rijen toe te voegen, gebruikt u de opdracht Insert, die er als volgt uitziet: INSERT INTO VALUES ();

Stap 5

Als u een lijst met tabelwaarden in Oracle wilt bekijken, gebruikt u de opdracht Select: SELECT * FROM;

Stap 6

Als u een tabel uit Oracle moet verwijderen, schrijft u de volgende code: DROP TABLE;

Stap 7

Gebruik bij problemen met het uitvoeren van commando's in de Oracle-shell speciale trainingsliteratuur en lees vaak thematische forums en doe regelmatig praktische oefeningen.

Aanbevolen: