Hoe Maak Je Een Tabel In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Tabel In Word
Hoe Maak Je Een Tabel In Word

Video: Hoe Maak Je Een Tabel In Word

Video: Hoe Maak Je Een Tabel In Word
Video: Eenvoudige tabel maken en aanpassen in Word 2024, April
Anonim

Microsoft-ontwikkelaars hebben een speciale Excel-editor gemaakt om tabellen te maken. U kunt echter ook een tabel maken in Word. Het is vrij eenvoudig om het te maken en te rangschikken in overeenstemming met de vereisten van het werk, maar het is onmogelijk om formules in de tabel in een teksteditor in te voeren; je moet het handmatig invullen.

Hoe maak je een tabel in Word
Hoe maak je een tabel in Word

instructies:

Stap 1

Om een tabel in Word te maken, gaat u naar het tabblad "Invoegen" in het bovenste paneel van de editor en vindt u daar het gedeelte "Tabel". Klik erop en selecteer met de muis het vereiste aantal cellen in overeenstemming met de vereiste secties van de tabel.

Beeld
Beeld

Stap 2

Als u meer kolommen of rijen moet maken, selecteert u het item "Tabel invoegen" en voert u in het venster dat verschijnt de afmetingen in cijfers in. Daar kunt u ook de optie kiezen om de kolombreedten automatisch aan te passen. Het is handig om de cellen op maat te maken op basis van hun inhoud.

Beeld
Beeld

Stap 3

Als u formules in uw tabel moet invoeren, kunt u de Excel-tabel rechtstreeks vanuit een teksteditor oproepen, als het bijbehorende programma op uw computer is geïnstalleerd. Als u een gewone tafellijst of kalender moet invoegen, kunt u exprestabellen gebruiken.

Beeld
Beeld

Stap 4

Wanneer u een tabel in Word maakt, kunt u deze gaan bewerken en vullen. Terwijl u de bijbehorende tekst markeert, wijzigt u de kleur, grootte en schrijfmethode. Gebruik het tabblad "Alinea" om inspringingen, spatiëring en uitvulling in te stellen. Meestal wordt tekst in de hoofdtekst van een tabel afgedrukt in Times New Roman 14, links uitgelijnd, enkele regelafstand. De eerste regel is een uitzondering; deze is gecentreerd en vetgedrukt.

Stap 5

Als u een nieuwe kolom of rij aan de Word-tabel moet toevoegen, gebruikt u de sectie "Tabel tekenen" en tekent u de lijnen handmatig op de benodigde plaatsen.

Beeld
Beeld

Stap 6

Om de breedte van de kolommen of de hoogte van de rijen te wijzigen, beweegt u de muis over de lijn. Wanneer u de pijlen in verschillende richtingen ziet wijzen, trekt u de lijn in de gewenste richting totdat u het gewenste resultaat krijgt.

Stap 7

U kunt de randparameters wijzigen en de cellen vullen met behulp van een speciaal venster op het tabblad "Home" in het bovenste editorpaneel. Het is zo eenvoudig om een tabel in Word te maken en deze te bewerken.

Aanbevolen: