Een Netwerkmap Verbinden

Inhoudsopgave:

Een Netwerkmap Verbinden
Een Netwerkmap Verbinden

Video: Een Netwerkmap Verbinden

Video: Een Netwerkmap Verbinden
Video: Mappen delen in Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Het is niet erg handig om elke keer naar mappen te zoeken in computers die via een lokaal netwerk zijn verbonden, het is veel gemakkelijker om mappen te gebruiken die zijn verbonden als een "netwerkstation". Het is voldoende om deze procedure één keer uit te voeren voor elke meer of minder vaak gebruikte map in het lokale netwerk.

Een netwerkmap verbinden
Een netwerkmap verbinden

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad en selecteer "Netwerkstation toewijzen" in het pop-upcontextmenu. Er is precies hetzelfde item in het contextmenu van de snelkoppeling Netwerkomgeving - u kunt het gebruiken. Als deze snelkoppelingen niet op uw bureaublad staan, open dan het menu op de knop "Start", zoek de regels met dezelfde inscripties erin en klik er met de rechtermuisknop op. En als ze er om de een of andere reden niet zijn, druk dan op de toetsencombinatie WIN + E om Explorer te starten, open het gedeelte "Extra" in het menu en klik daar op "Netwerkstation toewijzen".

Stap 2

Selecteer een letter voor de map die als netwerkstation moet worden aangesloten in de vervolgkeuzelijst "Drive" in het venster dat wordt geopend.

Stap 3

Klik op de knop Bladeren, zoek de netwerkmap die u wilt verbinden en klik op de knop Openen. U kunt het adres invoeren met het toetsenbord als u de computernaam en het pad naar de gewenste map kent.

Stap 4

Vink het vakje "Herstellen bij inloggen" aan als u de netwerkmap altijd gaat gebruiken. In dit geval zal elke keer dat de computer opstart, het besturingssysteem de map aankoppelen.

Stap 5

Klik op de knop Voltooien.

Stap 6

U kunt de procedure voor het verbinden van een netwerkmap in een andere volgorde uitvoeren. Open hiervoor eerst het onderdeel "Netwerkomgeving" - dit kan worden gedaan door te dubbelklikken op de overeenkomstige snelkoppeling op het bureaublad, het pictogram in Windows Verkenner of door de regel "Netwerkomgeving" te selecteren in het menu op de "Start " knop. Hoe u het ook doet, het besturingssysteem opent Netwerkomgeving in Verkenner.

Stap 7

Navigeer naar de verbonden map en klik er met de rechtermuisknop op - hetzelfde item "Map network drive" verschijnt in het contextmenu. Selecteer dit item en het hierboven beschreven componentvenster wordt geopend. Het veld "Map" daarin is inactief, omdat het adres van de map waarop u hebt geklikt, wordt bepaald door het systeem zelf. Het blijft om de bewerkingen uit te voeren die in stap vier en vijf zijn beschreven.

Aanbevolen: