Hoe U Rommel Van Uw Computer Opruimt

Inhoudsopgave:

Hoe U Rommel Van Uw Computer Opruimt
Hoe U Rommel Van Uw Computer Opruimt

Video: Hoe U Rommel Van Uw Computer Opruimt

Video: Hoe U Rommel Van Uw Computer Opruimt
Video: download youtube app on laptop pc windows for free | how to download youtube on pc 2024, Mei
Anonim

Het maakt niet uit hoeveel de gebruiker van de volgorde op het bureaublad en de harde schijven van de computer houdt, in de loop van de tijd stapelen zich onnodige bestanden, ongebruikte programma's, tijdelijke bestanden en installatielogbestanden op. U kunt uw computer van rommel opschonen met behulp van de hiervoor ontworpen componenten.

Hoe u rommel van uw computer opruimt
Hoe u rommel van uw computer opruimt

instructies:

Stap 1

Gewone bestanden - video's, afbeeldingen en tekstdocumenten kunnen worden verwijderd door ze in de prullenbak te plaatsen en vervolgens de prullenbak zelf te legen. Om een bestand te verwijderen, verplaatst u de cursor naar het pictogram en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Verwijderen" en bevestig de bewerking. U kunt ook een bestand of een groep bestanden selecteren en op de Delete-toets en de Enter-toets drukken.

Stap 2

Om het mandje te legen, verplaatst u de cursor naar het pictogram, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "mandje leegmaken" in het contextmenu, bevestigt u uw acties. U kunt ook het onderdeel Prullenbak openen en de gewenste opdracht selecteren in het deelvenster Typische taken aan de linkerkant van het venster.

Stap 3

Probeer de op uw computer geïnstalleerde toepassingen niet te verwijderen met de Delete-toets. Met deze methode kunnen programmabestanden op de schijven blijven staan waarvan u niet eens wist. Sommige games maken bijvoorbeeld aparte mappen voor opgeslagen scènes in de map Mijn documenten, ongeacht in welke map de game zelf is geïnstalleerd.

Stap 4

Om het programma te verwijderen, gaat u naar de map waarin het is geïnstalleerd en klikt u met de linkermuisknop op het bestand uninstall.exe. De "Uninstall Wizard" zal starten, het zal onafhankelijk bepalen welke componenten met betrekking tot het programma van de computer moeten worden verwijderd.

Stap 5

Als u het verwijderingsbestand niet kunt vinden, opent u het "Configuratiescherm" in het menu "Start" en klikt u op het pictogram "Programma's toevoegen of verwijderen". Wacht tot de lijst met alle geïnstalleerde applicaties is gevormd, selecteer uit de lijst het programma dat u niet langer nodig hebt en klik op de knop "Verwijderen" aan de rechterkant van de regel. Wacht tot het verwijderen is voltooid.

Stap 6

Met Schijfopruiming kunt u tijdelijke bestanden, installatielogbestanden en andere bestanden die ruimte op uw computer innemen, verwijderen. Om dit onderdeel aan te roepen, klikt u op de knop "Start", selecteert u de map "Standaard", de submap "Systeem" en klikt u op het item "Schijfopruiming". Er wordt een nieuw venster geopend, selecteer de schijf die u wilt opschonen met behulp van de vervolgkeuzelijst. Wacht tot de informatieverwerking is voltooid.

Stap 7

Daarna wordt een nieuw venster geopend, op het tabblad "Schijfopruiming" kunt u zien hoeveel ruimte u kunt vrijmaken. Markeer de velden van die bestanden die moeten worden verwijderd met een markering en klik op de knop OK. Op het tabblad Geavanceerd kunt u profiteren van geavanceerde opties en ongebruikte Windows-componenten of oude systeemherstelpunten verwijderen.

Aanbevolen: