Hoe De Cartridge Op Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe De Cartridge Op Te Laden
Hoe De Cartridge Op Te Laden

Video: Hoe De Cartridge Op Te Laden

Video: Hoe De Cartridge Op Te Laden
Video: HP W1106A 106A HP Laser 107a 135a 137fnw - How to refill toner cartridge 2024, Mei
Anonim

Veel moderne printers zijn uitgerust met een tonerniveaumeter die helpt om de juiste hoeveelheid werk van het apparaat te berekenen. Als de sensor van de printer aangeeft dat er geen toner meer is, moet de cartridge worden opgeladen en moet de toner worden vervangen. U kunt dit zelf doen.

Hoe de cartridge op te laden
Hoe de cartridge op te laden

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - platte schroevendraaier;
  • - een set horlogeschroevendraaiers;
  • - koker;
  • - rondbektang.

instructies:

Stap 1

Plaats de cartridge op een vlakke ondergrond. Zoek het tandwiel verborgen achter de sluiter in de cartridgebehuizing. Nu moet u de veer, die op het tandwiel is geïnstalleerd, zo voorzichtig mogelijk verwijderen

Stap 2

Verwijder de twee schroeven aan de zijkanten van de cartridge. Dit is nodig om de kap te verwijderen waarmee de drumeenheid is bevestigd. Buig vervolgens de bovenkant van de behuizing terug om bij de metalen hoofdnaaf te komen. Houd het tandwiel vast en trek de drumeenheid met de bus naar buiten. Let op het feit dat de drumeenheid een kwetsbaar lichtgevoelig element is waar goed voor moet worden gezorgd. Laat het vooral niet in direct zonlicht staan, maar bewaar het lange tijd op een open plaats. Het is het beste om het af te dekken met iets, zoals een krant of een schone, pluisvrije doek.

Stap 3

Verwijder de rubberen rol uit de cartridge. Zorg ervoor dat u de cartridge niet omdraait, aangezien de afvaltoner nu niet meer vastzit en er onmiddellijk uitloopt

Stap 4

Demonteer het patroonlichaam in twee delen door de bevestigingsmiddelen eruit te trekken - de pinnen die het in één geheel verbinden. Gebruik een kleine schroevendraaier en een rondbektang om de pinnen uit de binnenkant van de cartridge te duwen. Controleer de uitgang van de bevestigingsmiddelen zodat ze er niet meteen uit springen, anders valt het onderdeel in twee helften uit elkaar. Pak hiervoor de divergerende delen van de behuizing met uw hand vast en verwijder vervolgens voorzichtig de hele pinnen. Scheid nu de helften van de cartridge.

Stap 5

Leeg de afvaltoner. Bereid een nieuwe batch voor. Schud de bus even om de toner klontervrij te houden. Neem een van de cartridgehelften waar de tonertrechter zich bevindt. Schroef de bevestiging van de speciale trechterafdekking los en verwijder deze.

Stap 6

Zoek en verwijder de witte plug onder het deksel. Schade aan de stekker zal alle resultaten van het reeds uitgevoerde werk teniet doen, dus wees voorzichtig. Giet verse toner in het lege gat. Zet de cartridge vervolgens in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Aanbevolen: