Een Laptop Aansluiten Op Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Laptop Aansluiten Op Een Lokaal Netwerk
Een Laptop Aansluiten Op Een Lokaal Netwerk

Video: Een Laptop Aansluiten Op Een Lokaal Netwerk

Video: Een Laptop Aansluiten Op Een Lokaal Netwerk
Video: How to Setup or Configure LAN Internet Connection to Laptop or Desktop PC 2024, Mei
Anonim

In de moderne wereld worden computers steeds populairder. Soms is het kopen van een nieuwe computer een bevlieging, soms is het een echt noodzakelijke maatregel, soms maakt een pc ons leven een stuk gemakkelijker. Naast personal computers werden actief laptops ontwikkeld, die niet alleen een waardig alternatief voor conventionele pc's konden worden, maar ze zelfs in sommige parameters zelfs overtreffen. Natuurlijk wordt het nut van een laptop aanzienlijk verminderd als deze geen toegang heeft tot internet of andere netwerken. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je laptop aan te sluiten op je lokale netwerk.

Een laptop aansluiten op een lokaal netwerk
Een laptop aansluiten op een lokaal netwerk

Noodzakelijk

  • Schakelaar
  • Router
  • Router
  • LAN-kaart

instructies:

Stap 1

Kies eerst een methode om uw laptop op uw lokale netwerk aan te sluiten. Veel van de opties lijken op elkaar, maar het verbindingsproces zal drastisch anders zijn. Ofwel sluit je je laptop aan met een netwerkkabel, of gebruik je hiervoor draadloze Wi-Fi-technologie.

Stap 2

Als je voor de eerste optie hebt gekozen en het lokale netwerk is gebouwd met een switch of een bekabelde router, sluit je laptop dan aan op een van deze apparaten met een netwerkkabel. Voer, afhankelijk van de vereisten van uw lokale netwerk, het IP-adres en de DNS-serverinstellingen voor uw laptop in.

Stap 3

Lukt het niet om een laptop met een switch op het netwerk aan te sluiten, maak dan een directe verbinding met een willekeurige computer op het lokale netwerk. Hiervoor heeft u een gratis netwerkkaart in uw computer nodig. Nadat u een computer-laptop met een netwerkverbinding tot stand heeft gebracht, opent u de toegang tot het nieuwe lokale netwerk door de parameters van het oude te wijzigen. Open hiervoor de eigenschappen van het lokale netwerk waarop je de laptop wilt aansluiten, ga naar het tabblad "Toegang". Als u internettoegang wilt toestaan, vink dan beide vakjes aan.

Aanbevolen: