Een Tweede Bureaublad Maken Second

Inhoudsopgave:

Een Tweede Bureaublad Maken Second
Een Tweede Bureaublad Maken Second

Video: Een Tweede Bureaublad Maken Second

Video: Een Tweede Bureaublad Maken Second
Video: How to Add a Second Monitor to Your PC or Laptop 2024, April
Anonim

Met de toenemende omvang van computermonitoren, lijkt het alsof alles op uw bureaublad past. Er zijn echter gebruikers die niet tevreden zijn met de mogelijkheden van één desktop.

Een tweede bureaublad maken second
Een tweede bureaublad maken second

Het gemak van een tweede desktop ligt voor de hand. U kunt zoveel programma's plaatsen als nodig is. Het is handig om de bestanden die u nodig heeft, open mappen, kaarten, diagrammen en nog veel meer binnen handbereik te houden. Niet alle gebruikers weten echter precies hoe ze hun computermogelijkheden kunnen uitbreiden.

Hoe de grenzen van het bekende te verleggen

Als u een regelmatige gebruiker van het Linux-systeem bent, wordt het probleem van de tweede desktop vanzelf opgelost. In dit besturingssysteem is de mogelijkheid van een tweede desktop geïmplementeerd in de interface zelf. U hebt geen extra programma's of hulpprogramma's nodig om comfortabel aan twee, drie, vier of meer tafels te werken. Windows-gebruikers hebben minder geluk, maar ze kunnen worden geholpen.

Voor zulke mensen zijn er speciale programma's gemaakt die de mogelijkheden van een tweede desktop toevoegen en dit op een nogal originele manier doen. Bijvoorbeeld:

- Shock 4Way 3D - dit programma geeft niet twee, maar vier desktops tegelijk, waardoor de Windows-interface driedimensionaal wordt. U kunt gemakkelijk met vensters werken, ze van plaats naar plaats verplaatsen, ze organiseren in de vorm van een kubus, verschillende effecten toevoegen. Het is erg interessant en effectief.

- AltDesk - Een alternatieve optie voor het maken van meerdere desktops. Het wordt handig gepresenteerd in de vorm van een zwevend paneel, waar alle geopende vensters zich bevinden, georganiseerd in de vorm van pictogrammen. De originaliteit van het idee is dat je meteen het gewenste venster kunt openen zonder naar een specifiek bureaublad te hoeven gaan;

- Dexpot is een echte vondst voor diegenen die graag veel informatie tegelijk op hun desktops verspreiden. Het programma kan tot 20 virtuele desktops maken en onderhouden. Schakelen tussen deze wordt gedaan met behulp van sneltoetsen of door middel van pictogrammen onder aan het scherm. De functie "Catalogus" is handig aangepast, waardoor het mogelijk is om alle geopende vensters in een verkleinde vorm op één scherm tegelijk te zien.

De praktijk van het maken van een tweede bureaublad

Voor een praktisch voorbeeld van het maken van een desktop met behulp van een van de vermelde programma's, kunt u Dexpot kiezen. Het is eenvoudig te installeren, wat zelfs voor een beginnende gebruiker niet moeilijk zal zijn. Zodra de software op uw systeem is geïnstalleerd, heeft u al 4 desktops. U kunt er informatie over plaatsen, vensters openen, volwaardig werk uitvoeren met al zijn voor- en nadelen.

Als vier desktops niet genoeg voor je zijn, kun je in de programma-instellingen naar het tabblad "Algemeen" gaan. Het configureert het bedrag dat u nodig heeft. Het tabblad "Controls" kan ook handig zijn, waar u sneltoetsen kunt instellen om tussen vensters te schakelen. Het programma onderscheidt zich door de mogelijkheid om extra plug-ins aan te sluiten die de mogelijkheden voor het omgaan met de software vergroten.

In principe onderscheiden al dergelijke programma's zich door de eenvoud van instellingen en het algemene werkingsprincipe. Daarom, als u eenmaal vertrouwd bent met één voorbeeld, kunt u andere vergelijkbare software gebruiken.

Aanbevolen: