Een Bestand Op Het Bureaublad Maken

Inhoudsopgave:

Een Bestand Op Het Bureaublad Maken
Een Bestand Op Het Bureaublad Maken

Video: Een Bestand Op Het Bureaublad Maken

Video: Een Bestand Op Het Bureaublad Maken
Video: Nieuwe map maken op het bureaublad onder Windows 10 2024, April
Anonim

Het bureaublad in de grafische interface van het besturingssysteem is het hoofdvenster van waaruit de bedieningselementen van de hoofdinterface worden geopend. Naast basisfuncties kan het bureaublad worden gebruikt als een gewone map voor het opslaan van bestanden. In Windows heeft de gebruiker verschillende manieren om bestanden op het bureaublad te maken.

Een bestand op het bureaublad maken
Een bestand op het bureaublad maken

instructies:

Stap 1

Klik op de achtergrondafbeelding op uw bureaublad. Gebruik de rechterknop, want deze is bedoeld om het contextmenu te openen. Open in het menu het gedeelte "Maken" en selecteer het type bestand dat u nodig hebt, en als het niet in de lijst staat, selecteert u een ander - bijvoorbeeld "Tekstdocument". Windows Verkenner, die desktopfunctionaliteit in het systeem biedt, zal een bestand maken en de bewerkingsmodus voor de naam inschakelen - typ een naam voor het gemaakte bestand en druk op de Enter-toets op het toetsenbord.

Stap 2

Als een bestand van het verkeerde type is gemaakt dat u nodig hebt, open dan het contextmenu door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken dat op het bureaublad verschijnt en de regel "Eigenschappen" daarin te selecteren. In het venster dat verschijnt, helemaal bovenaan, is er een veld met de naam en extensie van het gemaakte bestand. Bewerk dit veld, vervang de extensie door de extensie die overeenkomt met het bestandstype dat u nodig hebt, en klik op OK. Het programma zal u vragen om deze handeling te bevestigen - druk nogmaals op de OK-knop.

Stap 3

Er is een andere manier om een bestand op het bureaublad te maken, waarbij een speciaal programma wordt gebruikt dat werkt met bestanden van precies het vereiste type. Als u bijvoorbeeld een bestand met de extensie doc wilt maken, start u de Microsoft Office Word-tekstverwerker. In dit geval wordt automatisch een nieuw document gemaakt, nadat u het met de nodige informatie hebt gevuld, drukt u op de toetsencombinatie ctrl + s, en een dialoogvenster voor het opslaan van een nieuw bestand verschijnt op het scherm. In de bovenste regel van het venster zal er een vervolgkeuzelijst zijn met de kop "Map". Vouw deze lijst uit en zoek in de eerste regel van de mappenboom het item "Desktop" - selecteer het met de muis. Geef vervolgens de naam van het aan te maken bestand op in het veld "Bestandsnaam" en selecteer in de vervolgkeuzelijst "Bestandstype" indien nodig een andere extensie. Klik daarna op de knop "Opslaan" en het bestand wordt op uw bureaublad gemaakt.

Aanbevolen: