Hoe Bugs Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Bugs Te Vinden
Hoe Bugs Te Vinden

Video: Hoe Bugs Te Vinden

Video: Hoe Bugs Te Vinden
Video: HOW GOOD ARE YOUR EYES #47 l Find The Odd Emoji Out l Emoji Puzzle Quiz 2024, April
Anonim

Bugs of systeemfouten komen vrij vaak voor bij Windows-besturingssystemen. En als de meeste tijdelijk zijn en geen ernstig ongemak veroorzaken, kunnen sommige de prestaties van de computer negatief beïnvloeden.

Hoe bugs te vinden
Hoe bugs te vinden

instructies:

Stap 1

Om systeemfouten te bekijken, opent u: "Start" - "Configuratiescherm" - "Administratieve hulpmiddelen" - "Event Viewer". U krijgt de mogelijkheid om de secties te bekijken: "Toepassing", "Beveiliging" en "Systeem", waarin alle foutmeldingen worden vastgelegd.

Stap 2

Als u het bericht Kan niet bekijken ontvangt wanneer u een van de logboeken probeert te openen, is de Event Log-service hoogstwaarschijnlijk uitgeschakeld op uw computer. Om het te starten, opent u: "Configuratiescherm" - "Administratieve hulpmiddelen" - "Services". Dubbelklik op de service "Gebeurtenislogboek", selecteer in het geopende venster het opstarttype - "Automatisch", klik op de knop "Toepassen". Druk daarna op de "Start"-knop die actief is geworden.

Stap 3

In het geval dat er een kritieke crash optreedt met een blauw scherm terwijl Windows actief is, noteer dan de foutcode die op het scherm verschijnt. Start vervolgens het systeem opnieuw op en kijk welke fout deze code aangeeft. U kunt de informatie die u nodig hebt zowel op de officiële Microsoft-website als op andere bronnen vinden.

Stap 4

Hoe het systeem te herstellen in aanwezigheid van bepaalde fouten? In de praktijk is de meest betrouwbare optie om Windows opnieuw te installeren over een reeds geïnstalleerd systeem in de optie "Update". In dit geval worden alle geïnstalleerde programma's en instellingen opgeslagen, terwijl het bijgewerkte systeem een groot aantal opgehoopte fouten verwijdert. Deze herinstallatie moet niet te vaak worden gedaan, maar soms wordt het de snelste manier om de normale werking van de computer te herstellen.

Stap 5

In een situatie waarin de storingen niet ernstig zijn, gebruikt u hulpprogramma's die de normale werking van de computer herstellen. Met het CCleaner-programma kunt u bijvoorbeeld het register opschonen en repareren, onnodige programma's verwijderen bij het opstarten en het systeem opschonen van oude onnodige bestanden.

Stap 6

Vergeet niet om van tijd tot tijd de schijf te defragmenteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Een hoge mate van gegevensdefragmentatie vertraagt uw computer aanzienlijk. Open om te defragmenteren: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Systeemwerkset" - "Schijfdefragmentatie".

Aanbevolen: