Verweesde Regels Verwijderen

Inhoudsopgave:

Verweesde Regels Verwijderen
Verweesde Regels Verwijderen

Video: Verweesde Regels Verwijderen

Video: Verweesde Regels Verwijderen
Video: Pim Fortuyn Over De Multiculturele Samenleving, Vrijheid En Zijn Lotsbestemming 2024, Mei
Anonim

Verweesde regels verwijzen naar een of meer regels van een nieuwe alinea aan het begin of einde van een pagina. In professionele teksten proberen ze dergelijke wezen in de regel te vermijden. In de Microsoft Office Word-teksteditor hoeft u de positie van de tekst op de pagina niet handmatig aan te passen. Het is voldoende om de vereiste parameters eenmaal in te stellen om weeskinderen uit te schakelen.

Verweesde regels verwijderen
Verweesde regels verwijderen

instructies:

Stap 1

Om weeswoorden in een Microsoft Office Word 2007-document te verwijderen, selecteert u (met de muis of de sneltoets Ctrl, Shift en pijltoetsen in de gewenste richting) de alinea's waarin u wezen moet uitschakelen. Ga naar het tabblad Pagina-indeling (of Pagina-indeling) en klik op de pijlknop in de groep Alinea om een dialoogvenster te openen.

Stap 2

Het dialoogvenster "Alinea" kan ook worden opgeroepen door met de rechtermuisknop ergens in het document te klikken. Selecteer de regel "Alinea" in het vervolgkeuzemenu en klik erop met de linkermuisknop. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Positie op pagina", in het gedeelte "Paginering" stelt u de markering in het veld "Wezen verbieden" in. Standaard is deze modus ingeschakeld.

Stap 3

Om een pagina-einde tussen alinea's ergens op de pagina te forceren, plaatst u de cursor voor het begin van de alinea die u op een andere pagina wilt plaatsen en klikt u op het tabblad Invoegen. Klik in het gedeelte "Pagina's" met de linkermuisknop op de optie "Pagina-einde".

Stap 4

Als u wilt dat meerdere alinea's niet worden onderbroken en strikt bij elkaar op de pagina worden geplaatst, selecteert u de alinea's die op één pagina moeten worden geplaatst met de muis of een sneltoets. Ga naar het tabblad "Pagina-indeling" ("Pagina-indeling") en open het dialoogvenster "Alinea", in het geopende venster gaat u naar het tabblad "Positie op pagina". Plaats een markering voor de optie "Bewaar van volgende" in de kolom "Paginering". Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Stap 5

Om te voorkomen dat een pagina-einde in het midden van een alinea wordt ingevoegd, selecteert u de gewenste alinea door deze te selecteren. Ga in het dialoogvenster Alinea naar het tabblad Positie op pagina en stel het opsommingsteken in op Alinea niet afbreken. Sluit het dialoogvenster.

Aanbevolen: