Hoe Lege Regels In Excel Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Lege Regels In Excel Te Verwijderen
Hoe Lege Regels In Excel Te Verwijderen

Video: Hoe Lege Regels In Excel Te Verwijderen

Video: Excel - lege cellen verwijderen 2022, November
Anonim

Bij het importeren van gegevens uit een willekeurig programma in Excel 2007 worden vaak tabellen met lege rijen gegenereerd. Voor verder werk moet u lege regels uit het Excel-blad verwijderen. Er zijn standaard methoden hiervoor, ingebed in de functionaliteit van de applicatie, en niet-standaard methoden, met behulp van macro's en add-ons.

Hoe lege regels in Excel te verwijderen
Hoe lege regels in Excel te verwijderen

Sorteren

De eenvoudigste manier om lege rijen uit een tabel te verwijderen, is door de kolommen te sorteren. Om dit te doen, moet u het bereik selecteren waarin de tabel zich bevindt. Roep op de werkbalk "Home / Sorteren" en "Filteren / Sorteren van minimum naar maximum". Er verschijnen lege regels aan het begin van de tabel. Ze kunnen worden geselecteerd en verwijderd.

Wanneer u sorteert, bestaat het gevaar dat cellen met gegevens naar een andere rij springen, dus zorg ervoor dat u de markering in het dialoogvenster instelt op de positie van automatische bereikuitbreiding. In dit geval vindt het sorteren regel voor regel plaats.

Een filter gebruiken

Een filter kan worden gebruikt om lege cellen te detecteren. Om een ​​filter in te stellen, selecteert u een kolom en roept u deze aan op de "Data / Filter"-werkbalk. Filter vervolgens de waarden in de kolom door de positie in het filter met lege cellen te selecteren. Nu geeft de tabel alleen lege cellen weer die moeten worden verwijderd.

De selectiefunctie van een groep cellen gebruiken

Een andere standaardmanier is om een ​​groep cellen te selecteren. Om dit te doen, selecteert u het selectiegereedschap op de werkbalk "Home / Zoek en selecteer / Selecteer een groep cellen". Er zou een dialoogvenster moeten verschijnen waarin de selectie van lege cellen moet worden gemarkeerd. Selecteer vervolgens "Home / Cellen / Delete" in het menu. Alle lege cellen worden verwijderd.

Als een rij naast lege cellen ook gevulde cellen bevat, geeft Excel 2007 een bericht weer waarin staat dat de verwijderopdracht niet van toepassing is op overlappende bereiken.

Macro's en invoegtoepassingen gebruiken

Om het probleem van het verwijderen van lege rijen uit een tabel op te lossen, kunt u een speciaal voor dit doel gemaakte macro of invoegtoepassing gebruiken. Een macro is een procedure die is geschreven in de programmeertaal VBA. Door een macro te gebruiken, kunt u elke reeks acties in Excel 2007 uitvoeren. U kunt zelf een macro schrijven om lege regels te verwijderen of een kant-en-klare op internet downloaden. Je kunt het ook op internet vinden en een kant-en-klare set macro's gebruiken - een add-on die de functie van het vinden en verwijderen van lege regels implementeert.

Populair per onderwerp