Een Flac-bestand Afspelen

Inhoudsopgave:

Een Flac-bestand Afspelen
Een Flac-bestand Afspelen

Video: Een Flac-bestand Afspelen

Video: Een Flac-bestand Afspelen
Video: Pink Floyd - P.U.L.S.E. 1994 Remix 2019 Flac Lossless Audio 2024, Mei
Anonim

FLAC is een codec die is ontworpen om audiobestanden in ongecomprimeerde vorm op te slaan om maximale kwaliteit te garanderen en hun originele geluid over te brengen. Het is logisch om dit bestandsformaat alleen af te spelen op geluidsweergaveapparatuur van hoge kwaliteit.

Een flac-bestand afspelen
Een flac-bestand afspelen

instructies:

Stap 1

Probeer het flac-bestand af te spelen met uw dvd-speler. De meeste moderne dvd-spelers zijn uitgerust met universele firmware, die een groot aantal codecs bevat die de meeste bestaande audio- en videobestanden ondersteunen.

Stap 2

Brand het flac-bestand op een laserdisk of USB-stick (als de dvd-speler een usb-aansluiting heeft). Als er geen luidspreker op de dvd-speler is aangesloten, b.v. Aangezien het geluid uitsluitend via de tv weergeeft, is het logisch om usb te gebruiken om het op de computer aan te sluiten (als er een akoestisch systeem of luidsprekers op de computer zijn aangesloten, die het geluid duidelijk beter weergeven dan de ingebouwde luidsprekers van de tv).

Stap 3

Download en installeer het KMPlayer-programma op uw pc. Het is een veelzijdige multimediaspeler die flac kan spelen. Selecteer geavanceerde installatie, vouw de lijst met codecs uit. Sommige zijn standaard aangevinkt. FLAC is daar helaas niet een van. Zoek het in de lijst, vink het vakje ernaast aan en voltooi de installatie van de speler.

Stap 4

Start de speler, laad de flac-bestanden in de afspeellijst en geniet van het originele geluid. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor een goed speakersysteem nodig hebt, of in ieder geval een goede koptelefoon. Het punt is dat de records van dit formaat een enorm spectrum aan frequenties bestrijken, wat al veel in de records is geconverteerd naar een ander formaat. Er is dan ook hoogwaardige apparatuur nodig om een dergelijk spectrum uit te zenden. Als je er geen hebt, heeft het geen zin om dergelijke bestanden af te spelen, omdat je het verschil tussen hen en gewone mp3 niet zult voelen.

Stap 5

Converteer flac naar mp3. Om dit te doen, hebt u het programma Format Factory of een ander programma met vergelijkbare mogelijkheden nodig. Om een deel van de geluidskwaliteit van de opname te behouden, gebruikt u bij het converteren de hoogste bemonsteringsfrequentie. Het mp3-bestand zal in dit geval veel meer "wegen", maar ook veel beter klinken.

Aanbevolen: