Hoe Svchost-fout Op Te Lossen

Inhoudsopgave:

Hoe Svchost-fout Op Te Lossen
Hoe Svchost-fout Op Te Lossen

Video: Hoe Svchost-fout Op Te Lossen

Video: Hoe Svchost-fout Op Te Lossen
Video: SVCHOST.EXE HOW TO REMOVE IT |SHOULD WE REMOVE IT ?||HOW TO STOP SVCHOST TO CONSUME MEMORY 2024, Mei
Anonim

Wanneer u met het besturingssysteem Windows XP werkt, kunt u een probleem tegenkomen zoals het periodiek verschijnen op het scherm van een venster met een tekst over een mogelijke fout (bestand svchost.exe). Dit soort fouten kan worden geassocieerd met een schending van de stabiliteit in het systeem, waarvan de oorzaak kan worden gevonden in het "Gebeurtenislogboek".

Hoe svchost-fout op te lossen
Hoe svchost-fout op te lossen

Noodzakelijk

Services.msc-software

instructies:

Stap 1

Om de bovenstaande toepassing te starten, moet u op het menu "Start" klikken, het item "Uitvoeren" selecteren in de lijst die wordt geopend, de opdracht services.msc in het lege veld invoeren en op de knop "OK" klikken.

Stap 2

Zoek in het geopende venster "Services" het item "Service voor automatische updates" en open het. Ga in het nieuwe venster naar het tabblad "Inloggen" en controleer de juistheid van de gebruikersnaam.

Stap 3

Haal het vinkje weg bij 'Bureaubladinteractie toestaan'. Ga in het gedeelte "Hardwareprofiel" naar het tabblad "Aanmelden" en schakel deze optie in.

Stap 4

Controleer op het tabblad "Algemeen" of de optie "Opstarten" actief is, als de optie niet actief is, vink dan het vakje naast dit item aan.

Stap 5

Klik nu op het menu Start en selecteer Uitvoeren. Voer in het lege veld van het nieuwe venster de opdracht cmd (opdrachtregel) in en klik op de knop "OK".

Stap 6

Voer in het geopende venster de opdracht regsvr32 wuapi.dll in en druk vervolgens op Enter. Wacht tot het volgende bericht op het scherm verschijnt: DllRegisterServer in wuapi.dll is gelukt.

Stap 7

Dezelfde acties in de opdrachtregel moeten worden uitgevoerd met de opdrachten regsvr32 wuaueng.dll, regsvr32 atl.dll, regsvr32 wucltui.dll, regsvr32 wups2.dll, regsvr32 wups.dll, regsvr32 wuaueng1.dll, regsvr32 wuweb.dll.

Stap 8

Typ vervolgens in de opdrachtregel het commando net stop WuAuServ en druk op de Enter-toets. Voer vervolgens het commando cd% windir% in en druk ook op de Enter-toets.

Stap 9

Ondanks dat er veel commando's worden ingevoerd, heeft dit geen invloed op de werking van het besturingssysteem. Er zijn nog een paar commando's om in te voeren: ren SoftwareDistribution SD_OLD (hernoemt de map Software Distribution).

Stap 10

De basisstappen om de oorzaken van het svchost.exe-foutbericht te elimineren zijn nu voltooid. Om de Windows Update-service opnieuw te starten, voert u de opdracht net start WuAuServ in op de opdrachtregel en drukt u op de Enter-toets.

Stap 11

Om de opdrachtregel te verlaten, kunt u de opdracht Afsluiten gebruiken of op het kruisje in de rechterbovenhoek van het programma klikken. Na het opnieuw opstarten verschijnt het foutvenster niet meer, ook niet na het updaten van het besturingssysteem.

Aanbevolen: