Hoe Een Gat Op Te Lossen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Gat Op Te Lossen?
Hoe Een Gat Op Te Lossen?

Video: Hoe Een Gat Op Te Lossen?

Video: Hoe Een Gat Op Te Lossen?
Video: Hoe vind je een gat in een onzichtbare ruimte? | WISKUNDE 2024, April
Anonim

Als je het toetsenbord lang gebruikt of onzorgvuldig gebruikt, kunnen de knoppen kapot gaan. Storingen zijn van verschillende typen. De meest voorkomende zijn eenvoudig thuis te repareren.

Hoe een gat op te lossen?
Hoe een gat op te lossen?

Noodzakelijk

  • - Superlijm;
  • - platte schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Als je een vastzittende spatiebalk hebt, verwijder deze dan met een platte schroevendraaier of een zacht mes, wrik hem aan beide kanten van de onderkant los en trek hem voorzichtig omhoog. In dit geval moet de sleutel stuiteren. Let op of het systeem zelf kapot is - door op de knop te drukken ontstaat er een speciaal mechanisme dat werkt als een veer.

Stap 2

Als het kapot is, zoek dan naar een knop op je toetsenbord die je niet gebruikt, of een die je zou kunnen missen, bijvoorbeeld een van de dubbele Alt, Ctrl, CapsLock, Shift, enzovoort. Wrik het aan één kant omhoog en verwijder het van de stoel. Maak het veermechanisme voorzichtig los en plaats het in de ruimte. Zet alle knoppen weer op hun plaats.

Stap 3

Als de spatiebalk niet werkt omdat de knop net is gebroken, gebruik dan superlijm om de onderdelen bij elkaar te houden. Merk op dat voor het beste resultaat de knoopnaden zo glad mogelijk moeten zijn. Breng een kleine hoeveelheid lijm aan op beide oppervlakken, verbind de knopdelen en houd ze stevig tegen elkaar aan gedurende 10-15 minuten.

Stap 4

Let op - ongebruikte lijmresten moeten van het oppervlak van de sleutel worden verwijderd voordat deze droogt. Herhaal indien nodig de handeling met de rest van de knop. U kunt het beste een paar uur wachten voordat u de sleutel gebruikt, idealiter moet u minimaal 12 uur wachten. Zet de knop weer op zijn plaats.

Stap 5

Als de spatiebalk of een andere knop niet werkt op uw toetsenbord en er is geen mechanische schade, controleer dan de contacten. Zorg ervoor dat u de binnenkant van het toetsenbord schoonmaakt door de toetsen eruit te halen en het opgehoopte vuil eruit te schudden. Blaas het met een haardroger, verwijder stof.

Stap 6

Leg de sleutels terug op hun plaats. Trek in geen geval zelf aan de knoppen, doe grote inspanningen, alle acties moeten zo soepel mogelijk verlopen. U kunt de knopen ook met uw vingers of nagels verwijderen.

Aanbevolen: