Hoe Maak Je Een Vray-materiaal?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Vray-materiaal?
Hoe Maak Je Een Vray-materiaal?

Video: Hoe Maak Je Een Vray-materiaal?

Video: Hoe Maak Je Een Vray-materiaal?
Video: V-RAY MATERIALS in 3Ds Max 2024, April
Anonim

Vray is een element dat wordt gebruikt om 3D-objecten te maken in 3DMax. Materialen kunnen op verschillende manieren worden gemaakt, waarbij ze echte imiteren. U kunt kant-en-klare sets downloaden, maar het is beter om alles handmatig te maken en precies te kiezen voor uw behoeften.

Hoe maak je een vray-materiaal?
Hoe maak je een vray-materiaal?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - 3D Max-programma.

instructies:

Stap 1

Maak een leermateriaal van Vray. Om dit te doen, start u het 3D Max-programma, klikt u in het menu Materialen op een lege sleuf, selecteert u Vray Material in de lijst met nieuwe materialen. Stel de belangrijkste instellingen in: stel de kleur in op het tabblad Diffuus, ga vervolgens naar het tabblad Reflectie, stel de Reflect RGB-waarde in op 45 45 45, wijzig de glanswaarde niet, stel het aantal subdivs in op 8.

Stap 2

Ga vervolgens naar het tabblad Kaarten, voeg een zwart-witte huidkaart toe aan het Bump-slot. Met zijn hulp krijgt het materiaal volume (uitstulping, aderen, enzovoort). Om te begrijpen hoe deze kaart eruit zal zien op het object, klikt u op de kubus Show Standard Map in Viewport; blijf op het tabblad Bitmapparameters. Geef het object een leren Vray-materiaal. Gebruik hiervoor UVW Mapping - hiermee kunt u de "Wrapping" van objecten met een textuur verfijnen.

Stap 3

Maak een Neon Glass-materiaal. Start de materiaaleditor om een nieuw Vray-materiaal te maken, laat het materiaaltype standaard. Specificeer de volgende materiaalparameters: selecteer de Shader Basic Parameters rollout, selecteer daarin het Blinn materiaaltype, activeer de Slided optie, de Specular kleur is wit, Ambient en Diffuus zijn ook wit. Stel het spiegelniveau in op 36, de glans op 28 en de zachtheid op 0, 1. Ga vervolgens naar Uitgebreide parameters om door te gaan met het maken van het Vray-materiaal.

Stap 4

Stel de volgende waarden in voor de parameters: Falloff Amount - 100, Index of Refraction - 1, 67. Ga vervolgens naar de uitrol van Kaarten, activeer er twee kaarten in, reflectie en breking. Stel vervolgens de eerste kaart in; de kleuren van de zijkanten zijn zwart en wit. Zet de Glossiness op 100 en de Subdivs op 3.

Stap 5

Stel de tweede kaart in, de kleurhelft moet de volgende waarden hebben: R - 234, G - 134 en B - 255. De waarde van de parameter Falloff type moet Loodrecht / Parallel zijn. Open kaartinstellingen, stel Refract-parameters in: Glanswaarde - 100, Subdivs - 3, Fog-multiplierwaarde - 0, 5. Het maken van nieuw Vray-materiaal is voltooid.

Aanbevolen: